Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Άκουγε “φωνές” ο δράστης της διπλής απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά υπαλλήλων
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άκουγε “φωνές” ο δράστης της διπλής απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά υπαλλήλων

Του Πέτρου Καρσιώτη Στο Κερατσίνι συνελήφθη 47χρονος Ιρανός με την κατηγορία ότι προ ημερών επετέθη με μαχαίρι εναντίον δύο διπλωματικών υπαλλήλων της πρεσβείας της χώρας του στο Ψυχικό με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον έναν. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για διαταραγμένο ψυχικά άτομο, το οποίο συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στο Κερατσίνι συνελήφθη 47χρονος Ιρανός με την κατηγορία ότι προ ημερών επετέθη με μαχαίρι εναντίον δύο διπλωματικών υπαλλήλων της πρεσβείας της χώρας του στο Ψυχικό με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον έναν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πρόκειται για διαταραγμένο ψυχικά άτομο, το οποίο συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Πάντα κατά τις ίδιες πηγές, όταν οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες, άρχισε να παραληρεί και να λέει ότι προχώρησε στην αιματηρή πράξη του επειδή «άκουγε θεόσταλτες φωνές» που του «έλεγαν» να κάνει τις συγκεκριμένες πράξεις!

Μαχαίρωσε υπάλληλο της πρεσβείας μέρα – μεσημέρι!

Μάλιστα δεν ήταν μόνο ο τραυματισμός του ενός Ιρανού διπλωματικού υπαλλήλου αλλά διαπιστώθηκε ότι αυτός ήταν ο δράστης και δύο εμπρησμών στην πρεσβεία του Ιράν το 2016 και το 2017!

Είπε ακόμη στους Αστυνομικούς ότι σχεδίαζε παρόμοια επίθεση με μαχαίρι και στην ισραηλινή πρεσβεία  γιατί «οι φωνές» του έλεγαν να μπει και στην πρεσβεία και να σκοτώσει όσους άπιστους καταφέρει!!!

Ενώ υπάρχει ήδη στα χέρια των αστυνομικών με εντολή εισαγγελέα η πρώτη γνωμάτευση ψυχίατρου, διαπιστώνεται ότι ο ίδιος είχε πυρπολήσει και δύο αυτοκίνητα της πρεσβείας του Ιράν τα προηγούμενα χρόνια.

Το αιματηρό περιστατικό στην είσοδο της πρεσβείας του Ιράν συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης 28 Μαρτίου.

Γύρω στις 2 το μεσημέρι εμφανίστηκε στην είσοδο. Αρχικά κατευθύνθηκε προς την αστυνομικό σκοπό η οποία δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι έλεγε.

Βλέποντας τη σκηνή δύο διπλωματικοί υπάλληλοι της πρεσβείας βγήκαν έξω να δουν τι συμβαίνει.

Ξαφνικά ο 47χρονος συμπατριώτης τους τράβηξε το μαχαίρι και επετέθη και στους δύο τραυματίζοντας τελικά τον έναν ο οποίος και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Διαρρήκτης πήδηξε από το μπαλκόνι, όταν έγινε αντιληπτός

Για το συμβάν και την εξιχνίασή του με τη σύλληψη του δράστη η Αστυνομία εξέδωσε την πάρα κάτω ανακοίνωση.

«Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο 47χρονος μεσημβρινές ώρες της 28-3-2018 προσέγγισε την Πρεσβεία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση, επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο υπαλλήλους της Πρεσβείας, τραυματίζοντάς τους.

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, μετά από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση όλου του προανακριτικού υλικού, κατάφερε να ταυτοποιήσει και να εντοπίσει τον δράστη, την 1-4-2018 στο Κερατσίνι.

Ο 47χρονος εξεταζόμενος ομολόγησε τις πράξεις του, καθώς και δύο περιπτώσεις εμπρησμού στην είσοδο της Πρεσβείας, που είχε διαπράξει σε παρελθόντα χρόνο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και εκδόθηκε ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις