Αθήνα

°C

Παρασκευή

23

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Στο εδώλιο 6 μέλη του ΤΑΙΠΕΔ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο εδώλιο 6 μέλη του ΤΑΙΠΕΔ

Στο εδώλιο θα καθίσουν τα έξι μέλη του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ Η υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου, την περίοδο 2013-2014 ήρθε ξανά στο προσκήνιο. Οι δικαστές του συμβουλίου ζήτησαν την παραπομπή σε δίκη 3 Ελλήνων και 3 αλλοδαπών, μετατρέποντας το αδίκημα που τους βαρύνει από αυτό της απιστίας […]

Στο εδώλιο θα καθίσουν τα έξι μέλη του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ

Η υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου, την περίοδο 2013-2014 ήρθε ξανά στο προσκήνιο.

Οι δικαστές του συμβουλίου ζήτησαν την παραπομπή σε δίκη 3 Ελλήνων και 3 αλλοδαπών, μετατρέποντας το αδίκημα που τους βαρύνει από αυτό της απιστίας σε απλή συνέργεια σε απιστία.

Αναγνώρισαν δηλαδή ότι η απόφαση για τη διαχείριση των ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ ανήκε αποκλειστικά και μόνο στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Γι’ αυτά όμως, με νόμο είχε προβλεφθεί το ακαταδίωκτο, με αποτέλεσμα να παραπέμπονται σε δίκη οι φερόμενοι ως απλοί συνεργοί ενώ οι φερόμενοι ως φυσικοί αυτουργοί έχουν μείνει με νομοθετική ρύθμιση στο απυρόβλητο.

Η δημοσιοποίηση του πρώτου βουλεύματος με το οποίο παραπέμπονταν σε δίκη και οι τρεις ξένοι εμπειρογνώμονες, είχε προκαλέσει αντιδράσεις εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων και κυρίως από τους θεσμούς.

Η επέκταση του ακαταδίωκτου για τα μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, είχε τεθεί ως προαπαιτούμενο αξιολόγησης.

«Έφυγε» από τη ζωή ο Γεράσιμος Αγούδημος

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις