Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / «Φάρμακο» για την καρδιά ο καφές
ΥΓΕΙΑ

«Φάρμακο» για την καρδιά ο καφές

«Φάρμακο» για την καρδιά φαίνεται πως είναι ο καφές, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Τρεις κούπες καφέ την ημέρα, όπως αναφέρεται στη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Sao Paulo, καθαρίζουν τις αρτηρίες και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων. «Άλλες μελέτες έχουν, ήδη, δείξει ότι η υπερβολική κατανάλωση καφέ μπορεί να μην έχει οφέλη για την […]

«Φάρμακο» για την καρδιά φαίνεται πως είναι ο καφές, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Τρεις κούπες καφέ την ημέρα, όπως αναφέρεται στη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Sao Paulo, καθαρίζουν τις αρτηρίες και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων.

«Άλλες μελέτες έχουν, ήδη, δείξει ότι η υπερβολική κατανάλωση καφέ μπορεί να μην έχει οφέλη για την υγεία. Στην έρευνά μας διαπιστώσαμε ότι όποιος συνήθιζε να πίνει πάνω από τρεις κούπες καφέ καθημερινά, μείωσε τις πιθανότητες ασβεστοποίησης των στεφανιαίων αρτηριών», ανέφερε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Andreia Miranda.

Στην έρευνα συμμετείχαν 4.400 άτομα, από τα οποία σχεδόν όλα έπιναν καφέ και είχαν λάβει μέρος σε κρατική μελέτη τη περίοδο 2008 – 2010.

Διαβάστε ακόμα

Προσοχή! Γιατί πρέπει να «κόψεις» το βραδινό τσιμπολόγημα

Τα αποτελέσματα, λοιπόν, έδειξαν ότι όσοι έπιναν μεγαλύτερες ποσότητες καφέ, είχαν λιγότερες ποσότητες ασβεστίου στις αρτηρίες τους, επιτρέποντας την καλύτερη ροή του αίματος.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο «Journal of the American Heart Association».

Να σημειωθεί βέβαια πως δεν εξηγείται για ποιον λόγο ο καφές είναι τόσο καλός για την καρδιά, αν και οι ερευνητές σημειώνουν ότι πρόκειται για ένα περίπλοκο μίγμα συστατικών και ίσως το αντιοξειδωτικό μέρος του να έχει οφέλη για την υγεία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις