Αθήνα

°C

Παρασκευή

18

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σκουρλέτης: Πρόβλημα αν οι ΑΝΕΛ καταψηφίσουν για το Σκοπιανό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Πρόβλημα αν οι ΑΝΕΛ καταψηφίσουν για το Σκοπιανό

Στην παραδοχή ότι «θα αποτελέσει πρόβλημα» η στάση των ΑΝΕΛ να καταψηφίσουν την πρόταση που θα φέρει η κυβέρνηση για το Σκοπιανό προχώρησε ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6. «Χωρίς να υποτιμώ πράγματι ότι θα αποτελέσει πρόβλημα μια τέτοια στάση των ΑΝΕΛ, θεωρώ επ’ ωφελεία της χώρας ότι θα περάσει μια πρόταση για το […]

Στην παραδοχή ότι «θα αποτελέσει πρόβλημα» η στάση των ΑΝΕΛ να καταψηφίσουν την πρόταση που θα φέρει η κυβέρνηση για το Σκοπιανό προχώρησε ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Χωρίς να υποτιμώ πράγματι ότι θα αποτελέσει πρόβλημα μια τέτοια στάση των ΑΝΕΛ, θεωρώ επ’ ωφελεία της χώρας ότι θα περάσει μια πρόταση για το Μακεδονικό με ευρύτερες δυνάμεις από αυτές που αποτελούν την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Διευκρίνισε ότι «οι ΑΝΕΛ δεν έχουν πει ότι θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, ο Καμμένος έχει πει ότι θα καταψηφίσει όχι ότι θα φύγει από την κυβέρνηση».

Στην παρατήρηση, ωστόσο, ότι πώς θα μπορέσει να υπερασπίσει μια τέτοια συμφωνία στο ΝΑΤΟ ο υπουργός Άμυνας, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι «αυτή την αντίφαση πρέπει να την ξεπεράσει ο κ. Καμμένος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δε, «δεν βλέπω στην παρούσα θητεία τη συνεργασία με άλλη πολιτική δύναμη».

Σκοπιανό: «Στενά τα περιθώρια, ο λαός θα βγει στους δρόμους»

Κληθείς να τοποθετηθεί για τις δηλώσεις Κούλογλου ότι μετά τη λήξη του Μνημονίου τελειώνει η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο υπουργός Εσωτερικών αρκέστηκε στη δήλωση ότι «κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει αν θα είμαστε μαζί ή χώρια μετά τις εκλογές».

Σε ερώτηση για την τελευταία δήλωση του Δημήτρη Καμμένου για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «χωρίς εμάς δεν θα τους ήξερε ούτε η μάνα τους», ο κ. Σκουρλέτης απάντησε «αλίμονο αν μια δήλωση εκ μέρους ενός βουλευτή είναι ικανή να δημιουργήσει πολιτική αστάθεια, αφήστε που η δήλωση αυτή έχει και ένα στοιχείο αμετροέποιας».

Μιλώντας για την ένταση με την Τουρκία ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «δεν τα οξύνει τα πράγματα η ελληνική πλευρά. Δεν θα πρέπει να εγκλωβιστούμε σε έναν σχεδιασμό που αναπτύσσει η άλλη πλευρά.

Χρηστίδης: Αν οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίσουν για το Σκοπιανό, η χώρα πάει σε εκλογές

Απαιτείται περισσότερη ψυχραιμία, ωριμότητα και αποφασιστικότητα. Δεν μιλάμε για υποχωρητικότητα αλλά για ψυχραιμία» ενώ «κάρφωσε» τον Πάνο Καμμένο λέγοντας ότι «οι δηλώσεις που έχουν έναν υπερβολικό χαρακτήρα δεν βοηθούν, πολύ περισσότερο αν έρχονται από επίσημα χείλη».

Στην ερώτηση, τέλος, για το αν επηρεάζει τον εκλογικό σχεδιασμό της κυβέρνησης το γεγονός ότι στις αρχές του 2019 θα υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις, ο υπουργός Εσωτερικών αφού είπε ότι «δεν μιλάμε για περικοπή αλλά για επανορθολογισμό των συντάξεων» στη συνέχεια αφενός υποστήριξε ότι «η οικονομία θα αποκτήσει μια νέα δυναμική μετά τον Αύγουστο του 2018

Άρα μεγαλύτερο το διάστημα τόσο πιο απτά θα είναι αποτελέσματα» και αφετέρου υποστήριξε πως «ό,τι έχει ψηφιστεί πρέπει να εφαρμοστεί αν μείνει ως τέτοιο αλλά πολλές από τις δεσμεύσεις για μετά το 2018 θα μπορέσουμε να τις συζητήσουμε με την ανάπτυξη της οικονομίας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις