Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σε ποιους «κόβει» το νερό η ΕΥΔΑΠ
ΕΛΛΑΔΑ

Σε ποιους «κόβει» το νερό η ΕΥΔΑΠ

Συνεχίζεται η εισπρακτική πολιτική διακοπής παροχών από την ΕΥΔΑΠ τόσο στους κακοπληρωτές όσο και στους αδιάφορους καταναλωτές. Τα συσσωρευμένα χρέη της εταιρείας είναι πάνω από 200 εκ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο, παρατηρείται μείωση λόγω ρυθμίσεων και διακανονισμών. «Το νερό δεν είναι απλά ένα δημόσιο αγαθό, είναι ανθρώπινο δικαίωμα και δεν μπορείς να […]

Συνεχίζεται η εισπρακτική πολιτική διακοπής παροχών από την ΕΥΔΑΠ τόσο στους κακοπληρωτές όσο και στους αδιάφορους καταναλωτές.

Τα συσσωρευμένα χρέη της εταιρείας είναι πάνω από 200 εκ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο, παρατηρείται μείωση λόγω ρυθμίσεων και διακανονισμών.

«Το νερό δεν είναι απλά ένα δημόσιο αγαθό, είναι ανθρώπινο δικαίωμα και δεν μπορείς να το στερείς σε εκείνους που δεν το πληρώνουν», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Μπενίσης.

Διαβάστε ακόμα

Επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και ΠΟΕΔΗΝ: Αυγά, βρισιές και καταγγελίες!

Ο κος Μπενίσης τονίζει ότι το 1/3 των χρεών προς την εταιρεία αφορούν σε απλήρωτους λογαριασμούς κάτω των 100 ευρώ. «Τα 100 ευρώ σε ένα μέσο νοικοκυριό, μπορεί να είναι οφειλές ενός έτους».

Σημειώνεται ότι η ΕΥΔΑΠ έχει διαγράψει, το σύνολο των χρεών ύψους 564.000 ευρώ που αφορούσαν σε δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που εντάχθηκαν στο Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο της εταιρείας.

Μάλιστα, θα συνεχίσει την πολιτική της δωρεάν παροχής ποσοτήτων νερού σε όσους μπορούν να αποδείξουν την αδυναμία τους.

Επιπλέον, αρχίζουν μέσα στον μήνα οι προσλήψεις 300 εργαζομένων, ενώ μέχρι τα τέλη του έτους, θα δημοπρατηθεί, σύμφωνα με το newmoney. gr, και ο μεγαλύτερος όγκος των έργων διαχείρισης λυμάτων συνολικού ύψους 600 εκ. ευρώ που εκκρεμούν τα τελευταία 20 χρόνια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις