Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Άνοιξε η πλατφόρμα του Εξοικόνομηση Κατ’ Οίκον
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα του Εξοικόνομηση Κατ’ Οίκον

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον” για την Αττική και το Νότιο Αιγαίο. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπαίνουν στη διεύθυνση exoikonomisi.ypen.gr προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και η ηλεκτρονική πλατφόρμα. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως και τη Μ.Τετάρτη για να ενεργοποιηθεί εκ νέου την Τρίτη του Πάσχα. Την […]

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον” για την Αττική και το Νότιο Αιγαίο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπαίνουν στη διεύθυνση exoikonomisi.ypen.gr προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και η ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως και τη Μ.Τετάρτη για να ενεργοποιηθεί εκ νέου την Τρίτη του Πάσχα.

Την περασμένη Παρασκευή έκλεισε η προθεσμία των αιτήσεων για τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας, ενώ από σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα ακολουθούν η Αττική και το Νότιο Αιγαίο.

Με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας διπλασιάστηκαν οι πόροι του προγράμματος προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση.

Έτσι, το σύνολο της χρηματοδότησης του προγράμματος μαζί με τα τραπεζικά δάνεια αναμένεται να προσεγγίσει το 1 δισ. ευρώ.

H Υπουργική Απόφαση με την οποία άλλαξαν οι προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων προκειμένου η διαδικασία να γίνει σταδιακά, λόγω των προβλημάτων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, προβλέπει και επιμέρους αλλαγές στις επιλέξιμες δαπάνες ως προς τις μονώσεις.

Για τους αυθαίρετους χώρους εκτός από την τακτοποίηση θα πρέπει να έχει καταβληθεί και το σύνολο του προστίμου και διευκρινίζει τα σχετικά με τη φορολογική δήλωση που λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό του ύψους της ενίσχυσης.

Νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις