Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Mαξίμου για Βενιζέλο: Eπέλεξε την Πρωταπριλιά για να μας πείσει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mαξίμου για Βενιζέλο: Eπέλεξε την Πρωταπριλιά για να μας πείσει

Επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο, με αφορμή την ανάρτησή του για την αναθεώρηση του Συντάγματος και τη στάση της Φώφης Γεννηματά, εξαπολύει η κυβέρνηση. Σε ενημερωτικό σημείωμα, από το Μαξίμου χαρακτηρίζουν ως πρωταπριλιάτικο αστείο την προσπάθεια του κ. Βενιζέλου να πείσει ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν έχει τη δική του σφραγίδα και δεν προστατεύει […]

Επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο, με αφορμή την ανάρτησή του για την αναθεώρηση του Συντάγματος και τη στάση της Φώφης Γεννηματά, εξαπολύει η κυβέρνηση.

Σε ενημερωτικό σημείωμα, από το Μαξίμου χαρακτηρίζουν ως πρωταπριλιάτικο αστείο την προσπάθεια του κ. Βενιζέλου να πείσει ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν έχει τη δική του σφραγίδα και δεν προστατεύει σκόπιμα τους υπουργούς, εξασφαλίζοντάς τους προνομιακό καθεστώς έναντι των υπόλοιπων πολιτών.

Βενιζέλος κατά Τσίπρα και Φώφης

Επίσης, σε σχέση με τα υπόλοιπα που αναφέρει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το Μαξίμου κάνει λόγο για απειλές και ύβρεις από την πλευρά του, οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι ο στόχος της ΝΔ ήταν η προστασία του παλιού πολιτικού συστήματος από τη διαλεύκανση των σκανδάλων και για αυτό αποσύρθηκε από την αναθεωρητική διαδικασία.

Το σημείωμα

«Η προσπάθεια του κ. Βενιζέλου να μας πείσει πως ο νόμος περί ευθύνης υπουργών δεν έχει τη σφραγίδα του και δεν προστατεύει σκόπιμα τους υπουργούς, διαχωρίζοντάς τους από τους υπόλοιπους πολίτες, είναι αξιόλογη. Μόνο που επέλεξε να την κάνει Πρωταπριλιά».

«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

«Όσο για τις απειλές και τις ύβρεις του, δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να επιβεβαιώνει πως η απόφαση της ΝΔ για απόσυρση από την αναθεωρητική διαδικασία συνδέεται με τη σκοπιμότητα προστασίας του παλαιού πολιτικού συστήματος από τη διαλεύκανση των μεγάλων σκανδάλων των ημερών της παντοδυναμίας τους, στον απόηχο των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο Novartis».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις