Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Βέμπερ: Πολιτικοί κρατούμενοι οι Έλληνες στρατιωτικοί
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Βέμπερ: Πολιτικοί κρατούμενοι οι Έλληνες στρατιωτικοί

Για μία ακόμη απόδειξη πως η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει λόγο ο Μάνφρεντ Βέμπερ, σχολιάζοντας την υπόθεση των δύο Ελλήνων σταρτιωτικών. Κούκλατζης – Μητρετώδης κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης εδώ και ένα μήνα. Ο Βέμπερ τους χαρακτήρισε «πολιτικούς κρατούμενους». Ο πρόεδρος της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μιλώντας στην ιστοσελίδα protothema, τόνισε ότι […]

Για μία ακόμη απόδειξη πως η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει λόγο ο Μάνφρεντ Βέμπερ, σχολιάζοντας την υπόθεση των δύο Ελλήνων σταρτιωτικών.

Κούκλατζης – Μητρετώδης κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης εδώ και ένα μήνα.

Ο Βέμπερ τους χαρακτήρισε «πολιτικούς κρατούμενους».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, μιλώντας στην ιστοσελίδα protothema, τόνισε ότι μία ακόμη απόδειξη για την απομάκρυνση της Τουρκίας από την ΕΕ είναι ότι χρησιμοποιεί πολιτικούς κρατούμενους για να ασκεί πίεση.

Η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα Ίμια – Οργισμένη απάντηση ΥΠΕΞ

Οι θέσεις μας απέναντι στην Τουρκία ήταν σαφείς και αυστηρές είπε.

«Δεν μπόρεσα να κατανοήσω τον λόγο για τον οποίο ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε δημοσίως, μετά τη Σύνοδο της Βάρνας, ότι βλέπει μελλοντική προοπτική της Τουρκίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο, διότι η Τουρκία απομακρύνεται βήμα-βήμα από τις ευρωπαϊκές αξίες και οι Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές αποτελούν μία ακόμα απόδειξη της απομάκρυνσης της Τουρκίας, η οποία χρησιμοποιεί πολίτες, στην περίπτωση της Ελλάδας στρατιώτες, στην περίπτωση της Γερμανίας δημοσιογράφους, ως πολιτικούς κρατούμενους για να ασκεί πίεση.

Αυστηρό μήνυμα Βέμπερ: Ο Τσίπρας να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να βάλει τάξη στους ΑΝΕΛ

Δεν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να λειτουργούμε», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, δήλωσε αισιόδοξος αλλά σημείωσε ότι δεν υπάρχει σημαντική πρόοδος στη δημιουργία θετικού κλίματος που θα προσελκύσει διεθνείς επενδυτές.

«Υπάρχουν ακόμα πολλά που μπορούν να γίνουν σε αυτό το ζήτημα και θεωρώ ότι αυτή η κατάσταση οφείλεται στον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δεν βοηθάει ιδιαίτερα.

Σκέφτονται περισσότερο τις δημοσκοπήσεις και το πώς θα επιβιώσουν μαζί παρά την κατάρτιση ενός φιλόδοξου προγράμματος το οποίο χρειάζεται η Ελλάδα. Υπάρχουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες απ’ όσες αξιοποιεί η κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις