Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σκουρλέτης: Η συμμαχία με τους ΑΝΕΛ προέκυψε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκουρλέτης: Η συμμαχία με τους ΑΝΕΛ προέκυψε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες

Μία στάση ωριμότητας εκ μέρους των πολιτικών δυνάμεων επιβάλει να τεθεί μία γραμμή εθνικής συνεννόησης» αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews. Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «κάθε σοβαρή πολιτική δύναμη και η κυβέρνηση δεν μπορούν να υποτιμούν τη στάση της Τουρκίας», ωστόσο τη δική μας […]

Μία στάση ωριμότητας εκ μέρους των πολιτικών δυνάμεων επιβάλει να τεθεί μία γραμμή εθνικής συνεννόησης» αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «κάθε σοβαρή πολιτική δύναμη και η κυβέρνηση δεν μπορούν να υποτιμούν τη στάση της Τουρκίας», ωστόσο τη δική μας στάση πρέπει να την χαρακτηρίζουν η ψυχραιμία και η αποφασιστικότητα.

Για τους στρατιωτικούς

Για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών πριν το Πάσχα, είπε ότι περιορίστηκε η αισιοδοξία, προσθέτοντας πάντως, ότι «εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να γυρίσουν πίσω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

«Μια στάση υπευθυνότητας, ωριμότητας εκ μέρους της πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων επιβάλλει να τεθεί μια γραμμή εθνικής συνεννόησης.

Αν δεν το κάνουμε στα εθνικά θέματα, που θα το κάνουμε;» είπε ο υπουργός.

Για το θέμα των Σκοπίων, είπε ότι εκτός της προϋπόθεσης της αμοιβαίας συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, υπάρχει το «εσωτερικό μέτωπο».

Σκουρλέτης: Άστοχες οι δηλώσεις Καμμένου περί ομηρίας

Συνεννόηση για τα εθνικά θέματα

«Νομίζω ότι τίθενται, τουλάχιστον από τη ΝΔ, άλλες προτεραιότητες.

Και ενώ θα περίμενε κανείς, κοιτάζοντας την τοποθέτησή τους για τη σχέση Ελλάδας-ΠΓΔΜ τα τελευταία χρόνια, να υπάρχει ένα κοινό πεδίο συνάντησης με την κυβέρνηση, άλλου είδους σκοπιμότητες τελικά τους κάνουν να κρύβονται» είπε.

«Μου κάνει τρομακτική εντύπωση αυτός ο φόβος εκ μέρους του σημερινού αρχηγού της ΝΔ να υπηρετήσει μία γραμμή την οποία και το κόμμα του προηγουμένως υποστήριζε- τη γραμμή της σύνθετης ονομασίας- υπό προϋποθέσεις βεβαίως».

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν τοποθετείται με υπευθυνότητα, ωριμότητα και με συνέπεια σε αυτό που υποστήριζε η ΝΔ τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Αυτό αποδίδεται στις «μεγάλες αντιθέσεις στο εσωτερικό της ΝΔ» και στην «υποταγή σε ένα κομμάτι ψηφοφόρων της που έλκεται από εθνικολαϊκιστικές προσεγγίσεις».

Ο κ. Σκουρλέτης είπε επίσης ότι υπάρχουν διαφοροποιήσεις και πολύ περισσότερο στο Κίνημα Αλλαγής, ενώ με αφορμή την στάση του Κινήματος στην αναθεώρηση του Συντάγματος, είπε:

«Υπάρχει μία ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη διαλόγου για την αναζήτηση ευρύτερων συγκλίσεων του χώρου της ιστορικής Σοσιαλδημοκρατίας με την ιστορική Αριστερά, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα».

Σκουρλέτης: Πολλαπλά τα λάθη των ΑΝΕΛ στο θέμα των Σκοπίων (vid)

Για τη συμμαχία με τους ΑΝΕΛ

Για τη συμμαχία με τους ΑΝΕΛ είπε ότι προέκυψε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες: δηλαδή, να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται και βαίνει προς το τέλος του και να χτυπηθεί η διαφθορά και η διαπλοκή. «Και τα δύο μέτωπα προχωρούν».

«Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ότι την επομένη των εκλογών θα είμαστε μαζί με τους ΑΝΕΛ, όπως και το αντίθετο» σημείωσε.

Στόχος η καθαρή έξοδος

Αναφορικά με τα οικονομικά, είπε ότι «στόχος μας πρέπει να είναι η καθαρή έξοδος» και εξέφρασε την ευχή «η δυναμική της οικονομίας να είναι τέτοια, που να μας επιτρέψει να θέσουμε με έναν τεκμηριωμένο τρόπο το θέμα των συγκεκριμένων δεσμεύσεων της χώρας για το ύψος των πλεονασμάτων».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις