Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Εισαγγελική παρέμβαση για το “μαρτύριο” στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για το “μαρτύριο” στη Θεσσαλονίκη

Για έκτη ημέρα οι Θεσσαλονικείς χωρίς νερό. Αν και από το Σάββατο το απόγευμα ξεκίνησε η υδροδότηση της πόλης με νερό από την Αραβησσό θα χρειαστεί χρόνος για να αποκατασταθεί πλήρως η υδροδότηση σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα. Σε πολλές περιοχές όμως οι κάτοικοι ακόμη δεν έχουν δει νερό. Η εξομάλυνση θα γίνει σταδιακά, προκειμένου […]

Για έκτη ημέρα οι Θεσσαλονικείς χωρίς νερό.

Αν και από το Σάββατο το απόγευμα ξεκίνησε η υδροδότηση της πόλης με νερό από την Αραβησσό θα χρειαστεί χρόνος για να αποκατασταθεί πλήρως η υδροδότηση σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα.

Σε πολλές περιοχές όμως οι κάτοικοι ακόμη δεν έχουν δει νερό.

Η εξομάλυνση θα γίνει σταδιακά, προκειμένου να πληρωθούν οι δεξαμενές και το εσωτερικό δίκτυο της πόλης, ανακοίνωσε η ΕΥΑΘ. Παράλληλα, η εταιρεία συνιστά στους καταναλωτές να αφήσουν τις βρύσες τους ανοιχτές- όταν έρθει το νερό- προκειμένου να καθαρίσουν τα εσωτερικά δίκτυα.

Παραιτήσεις ζητά η ΝΔ

Για το θέμα έχει ξεσπάσει και πολιτική κόντρα, καθώς πέρασαν πέντε ημέρες μέχρι να γίνει «έκτακτη» σύσκεψη το Σάββατο, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, για την τεράστια ταλαιπωρία των πολιτών, που προέκυψε έπειτα από βλάβη σε κεντρικό αγωγό. Ζήτημα για το οποίο η ΝΔ ζητά παραιτήσεις υπουργών.

Οι υπουργοί που εποπτεύουν την ΕΥΑΘ έχουν βαρύτατη ευθύνη και ήδη έπρεπε να έχουν παραιτηθεί, δήλωσε την Κυριακή ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αν είχε ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΑΘ, δεν θα είχαμε αυτά τα προβλήματα, δήλωσε ακόμη, συμπληρώνοντας ότι την «πλήρωσαν» οι Θεσσαλονικείς με αυτό το πρωτοφανές γεγονός.

«Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα κυβερνά 3,5 χρόνια, αν δεν είναι ικανοί να διορθώσουν κάποια πράγματα καλύτερα να φύγουν», κατέληξε.

Χωρίς νερό η Θεσσαλονίκη – «Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα υπάρξει ξανά πρόβλημα»

Εισαγγελική παρέμβαση

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας ζήτησε να γίνει έρευνα για αναζήτηση ευθυνών για τα προβλήματα στην υδροδότηση της Θεσσαλονίκης, αλλά και για το αν προέκυψαν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Ακόμη, ζήτησε να γίνει οικονομικός έλεγχος στα κονδύλια που διακινήθηκαν και αν διακινήθηκαν στην ΕΥΑΘ για τη συντήρηση των υποδομών και δικτύων.

Και διακοπές ρεύματος

Σαν να μην έφτανε στους Θεσσαλονικείς η ταλαιπωρία των τελευταίων ημερών με το νερό, σήμερα κάποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με τη ΔΕΔΔΗΕ, διακοπές ρεύματος θα σημειωθούν:

– Από τις 8.00 έως τις 14.00, στην Επανομή του Δήμου Θερμαϊκού. Και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ των οδών ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΟΥ – ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ – ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ κ.λ.π. Καθώς επίσης και το ΕΠΑΛ – ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΓΗΠΕΔΟ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ. Αλλά και τα αρδευτικά που βρίσκονται στον δρόμο προς ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

– Από τις 10.30 έως και τις 13.30 στον δήμο Θεσσαλονίκης. Και συγκεκριμένα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς: Καραολή και Δημητρίου, Πηνειού, Γλαδστώνος, Παπαζώλη, Παπαρηγοπούλου, Ολύμπου, Μαβίλλη, Καλλινικου, Πλατεία Δημοκρατίας, Κ.Παλαμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις