Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χωρίς νερό η Θεσσαλονίκη – “Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα υπάρξει ξανά πρόβλημα”
ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς νερό η Θεσσαλονίκη – “Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα υπάρξει ξανά πρόβλημα”

Χωρίς νερό για πέμπτη ημέρα αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης, λόγω της μεγάλης βλάβης που υπέστη αγωγός της ΕΥΑΘ που υδροδοτεί την πόλη από την Αραβησσό. Παρότι η βλάβη αποκαταστάθηκε χθες, η θολότητα που εντοπίζεται στο νερό λειτουργεί αποτρεπτικά, μέχρι στιγμής, για την πλήρη υδροδότηση του Πολεοδομικού Συγκροτήματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, στο νερό εξακολουθεί […]

Χωρίς νερό για πέμπτη ημέρα αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης, λόγω της μεγάλης βλάβης που υπέστη αγωγός της ΕΥΑΘ που υδροδοτεί την πόλη από την Αραβησσό.

Παρότι η βλάβη αποκαταστάθηκε χθες, η θολότητα που εντοπίζεται στο νερό λειτουργεί αποτρεπτικά, μέχρι στιγμής, για την πλήρη υδροδότηση του Πολεοδομικού Συγκροτήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, στο νερό εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη θολότητα. Ο υγειονομικός έλεγχος και ο καθαρισμός του καθίστανται αναγκαίοι μέχρι να εξασφαλιστούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο όρια ασφαλείας.

«Τη στιγμή που ο Τσίπρας έταζε μεγάλα έργα στη Θεσσαλονίκη, κατέρρεε το δίκτυο υδροδότησης»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εταιρείας:

«Συνεχίζονται οι διαδικασίες καθαρισμού του νερού της Αραβησσού στο αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου λόγω υψηλής θολότητας.

Η τροφοδοσία του αντλιοστασίου γίνεται ομαλά μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών στον κεντρικό αγωγό, ωστόσο ο υγιεινολογικός έλεγχος και ο καθαρισμός του νερού επιβάλλεται να συνεχιστούν μέχρι να εξασφαλιστούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο όρια, ώστε να διασφαλιστεί ότι το νερό που τροφοδοτεί το δίκτυο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος είναι απολύτως ασφαλές.

 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συνεχίζονται τα σοβαρά προβλήματα υδροδότησης σε διάφορα σημεία του Πολεοδομικού, για τα οποία η ΕΥΑΘ ζητά την κατανόηση του κοινού.

Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση του κατεστραμμένου τμήματος του αγωγού και ξεκίνησε η τροφοδοσία του με νερό των πηγών. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα το νερό ήταν διαθέσιμο στο αντλιοστάσιο Δενδροπόταμου. Αυτήν την ώρα και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας το επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό της ΕΥΑΘ συνεχίζει τις προσπάθειες για διοχέτευση του νερού στο δίκτυο της πόλης».

«Κοίτα που θα έχουμε μετρό και δεν θα έχουμε νερό»

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Γιάννης Κρεστενίτης είπε πάντως πως μετά την αποκατάσταση της βλάβης «δεν υπάρχει περίπτωση να μπει το νερό στο δίκτυο της Θεσσαλονίκης χωρίς να είναι ασφαλές».

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει αναζήτηση ευθυνών για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι Θεσσαλονικείς τόνισε ότι «πρώτο μέλημα είναι να επιδιορθώσουμε τη βλάβη και στη συνέχεια θα αναζητήσουμε το αίτιο».

Σχετικά με το αν πρόκειται να σημειωθεί ξανά βλάβη είπε πως ο αγωγός ελέγχεται έτσι ώστε αν εμφανιστεί μια διαρροή να αποκατασταθεί και να μην επεκταθεί.

Ωστόσο σημείωσε ότι ο 40 και πλέον ετών αγωγός βρίσκεται σε τόσο κακή κατάσταση που δεν είναι δυνατόν να δοθούν διαβεβαιώσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία του

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις