Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κουτεντάκης: Δεν σκοπεύω να κάνω εξωραϊσμό σε τίποτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτεντάκης: Δεν σκοπεύω να κάνω εξωραϊσμό σε τίποτα

Απάντηση στη ΝΔ έδωσε ο νέος επικεφαλής του Γραφείου Παρακολούθησης του Προϋπολογισμού της Βουλής Φραγκίσκος Κουτεντάκης. Απαντώντας στην σφοδρή κριτική που δέχτηκε από τη Νέα Δημοκρατία αλλά και στην προειδοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα τον αντικαταστήσει όταν γίνει κυβέρνηση ανέφερε: «Δεν σκοπεύω να κάνω εξωραϊσμό σε τίποτα» και πρόσθεσε ότι θα προσπαθήσει να είναι καθαρός […]

Απάντηση στη ΝΔ έδωσε ο νέος επικεφαλής του Γραφείου Παρακολούθησης του Προϋπολογισμού της Βουλής Φραγκίσκος Κουτεντάκης.

Απαντώντας στην σφοδρή κριτική που δέχτηκε από τη Νέα Δημοκρατία αλλά και στην προειδοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα τον αντικαταστήσει όταν γίνει κυβέρνηση ανέφερε:

«Δεν σκοπεύω να κάνω εξωραϊσμό σε τίποτα» και πρόσθεσε ότι θα προσπαθήσει να είναι καθαρός στις θέσεις του και να λέει αυτό που θεωρεί αληθές. Επεσήμανε ακόμη, ότι η επιτυχία ή η αποτυχία της επιλογής στο πρόσωπό του θα κριθεί από το έργο του.

Χατζηδάκης: Η ΝΔ θα απομακρύνει τον Κουτεντάκη

Στην ψηφοφορία που έγινε για τους συνεργάτες που θα τον πλαισιώσουν ανανεώθηκε με συντριπτική πλειοψηφία η θητεία του καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια, ενώ ως μέλη εξελέγησαν οι καθηγητές Αθανάσιος Ταγκαλάκης, Άγγελος Κανάς και Παναγιώτης Κωνσταντίνου.

Ο κ. Ταγκαλάκης που έλαβε 12 ψήφους είναι Επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει παρουσιάσει πολυάριθμες δημοσιεύσεις κυρίως στο χώρο της δημόσιας οικονομικής και είναι βασικός συγγραφέας δημοσιονομικών θεμάτων στις εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο κ. Κανάς έλαβε 11 ψήφους. Είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Οι δημοσιεύσεις του αφορούν στο πεδίο της διεθνούς χρηματοοικονομικής και τραπεζικής.

Ο κ. Κωνσταντίνου εξελέγη με 10 ψήφους. Είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το δημοσιευμένο έργο του είναι κυρίως στο χώρο της διεθνούς δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής.

Κουτεντάκης: Μονόδρομος η δημοσιονομική πειθαρχία και μετά την έξοδο

Ενστάσεις για το γεγονός ότι μεταξύ των υποψηφίων ήταν και ο καθηγητής Οικονομικών Διονύσης Χιόνης που πρόσφατα ανέβασε tweet υπέρ της δραχμής, εξέφρασε ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι.

Αποκάλεσε τον κ. Χιόνη «καραμπινάτο δραχμιστή» με τον κ. Κουτεντάκη να σχολιάζει πως από τη στιγμή που ο κ. Χιόνης είχε καταθέσει επίσημα υποψηφιότητα δεν θα μπορούσε ο ίδιος να τον έχει αποκλείσει λόγω διαφωνίας με τις θέσεις του.

Όπως φάνηκε πάντως, και από τον κατάλογο των προτεινόμενων που ψήφισαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων, ο κ. Χιόνης δεν συμπεριελήφθη στις επιλογές του νέου επικεφαλής.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις