Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Θεοδωράκης: Δεν μίλησε μόνος του ο Κατσίκης για την ανταλλαγή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Δεν μίλησε μόνος του ο Κατσίκης για την ανταλλαγή

Πως είχε προηγηθεί συνεννόηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, υποστηρίζει Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κατσίκη. «Δεν μίλησε μόνος του ο κ. Κατσίκης για ανταλλαγή των Ελλήνων με τους 8 Τούρκους, υπήρξε συνεννόηση του κυρίου Κατσίκη με το κόμμα του, τους ΑΝΕΛ για να τεθεί το θέμα για να δουν πως θα πάει», είπε χαρακτηριστικά. «Οι […]

Πως είχε προηγηθεί συνεννόηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, υποστηρίζει Σταύρος Θεοδωράκης σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κατσίκη.

«Δεν μίλησε μόνος του ο κ. Κατσίκης για ανταλλαγή των Ελλήνων με τους 8 Τούρκους, υπήρξε συνεννόηση του κυρίου Κατσίκη με το κόμμα του, τους ΑΝΕΛ για να τεθεί το θέμα για να δουν πως θα πάει», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι ΑΝΕΛ στο σύστημα της σκέψης τους δεν έχουν και τόσο σεβασμό στη δικαιοσύνη», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού και επανέλαβε πως η πρόταση των ΑΝΕΛ ήταν προσβλητική για τη δικαιοσύνη και πατριωτικά ανεύθυνη.

Απίστευτος ο Κατσίκης – Τα ρίχνει… αλλού για τις δηλώσεις του!

«Ήταν μεγάλο λάθος των ΑΝΕΛ να μιλήσουν για ομήρους», είπε στον σταθμό Alpha.

Για το ζήτημα των Σκοπίων και τις συναντήσεις που έχει ζητήσει ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς από τους πολιτικούς αρχηγούς ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως είναι επιβεβλημένες και θα έπρεπε να υπάρχει συνεχής ενημέρωση στο ζήτημα αυτό.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε πως πρέπει όλοι να είναι σοβαροί και να μην κοιτούν το μικροκομματικό τους συμφέρον όταν πρόκειται για θέματα μείζονος σημασίας που αφορούν την Ελλάδα, όταν πρόκειται για τα εθνικά θέματα.

Είπε πως οι διαπραγματεύσεις για να βρεθεί λύση στο Σκοπιανό, προχωρούν γιατί υπάρχει μεγάλη πίεση από τους Ευρωπαίους.

«Ο κίνδυνος τα Βαλκάνια να βρεθούν κάτω από την επιρροή της Τουρκίας είναι μεγάλος» τόνισε, θυμίζοντας τι έγινε πριν από λίγες μέρες στο Κόσσοβο όταν οι τουρκικές δυνάμεις μπήκαν μέσα για να συλλάβουν έξι Τούρκους πολίτες.

Η ΠΓΔΜ πρέπει να μπει στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, επισημαίνοντας πως για να προστατευθούν οι Έλληνες από τις αλυτρωτικές διαθέσεις των Σκοπίων θα πρέπει να υπάρξει μία διεθνής συμφωνία που θα φέρει την σφραγίδα της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Θεοδωράκης: Οι Τούρκοι γελάνε στο Αιγαίο και εμείς το παίζουμε σκληροί με τους βόρειους

Αυτή η συμφωνία θα προστατεύσει πραγματικά τους Έλληνες από τις αλυτρωτικές διαθέσεις των γειτόνων τους και όχι η αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η πατριωτική μας θέση πρέπει να είναι όχι απλώς μία φραστική αλλαγή στο Σύνταγμα που αύριο αλλάζει εύκολα αλλά μία απόφαση με τη σφραγίδα της Ε.Ε., με τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ που θα λέει ότι εσύ δεσμεύεσαι από εδώ και πέρα να μην υπάρχουν αλυτρωτισμοί ούτε στα βιβλία σου ούτε στο Σύνταγμα σου».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε την εκτίμηση πως αν η λύση που θα φέρει η κυβέρνηση στη βουλή είναι η πατριωτική τότε θα ψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία γιατί θα είναι μία ευρωπαϊκή λύση.

Για την τροπολογία που αφορά στα οικονομικά των κομμάτων ο κ. Θεοδωράκης εξήγησε πως αφορούσε τις εκκρεμότητες του παλιού συστήματος και τα δάνεια των κομμάτων.

«Το Ποτάμι δεν θέλει να αναμιχθεί σε αυτά γιατί είναι το μόνο κόμμα που δεν έχει δάνεια, που έχει μάλιστα και πλεόνασμα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις