Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / “Αδειάζει” ξανά τον Μητσοτάκη η Παπακώστα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Αδειάζει” ξανά τον Μητσοτάκη η Παπακώστα

Αδειάζει ξανά τον Κυριάκο Μητσοτάκη η διαγραφείσα από τη ΝΔ και ανεξάρτητη βουλευτίνα Κατερίνα Παπακώστα. Η κ. Παπακώστα εξέφρασε την άποψη ότι η σημερινή Βουλή πρέπει να προχωρήσει στη Συνταγματική Αναθεώρηση, ώστε να μπορέσει η χώρα, μετά την έξοδό της από τα μνημόνια, να διαμορφώσει ένα εθνικό σχέδιο δράσης, στο οποίο θα συμφωνήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί. «Εδώ […]

Αδειάζει ξανά τον Κυριάκο Μητσοτάκη η διαγραφείσα από τη ΝΔ και ανεξάρτητη βουλευτίνα Κατερίνα Παπακώστα.

Η κ. Παπακώστα εξέφρασε την άποψη ότι η σημερινή Βουλή πρέπει να προχωρήσει στη Συνταγματική Αναθεώρηση, ώστε να μπορέσει η χώρα, μετά την έξοδό της από τα μνημόνια, να διαμορφώσει ένα εθνικό σχέδιο δράσης, στο οποίο θα συμφωνήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

«Εδώ δεν χρειάζονται προσχήματα ή τερτίπια» ανέφερε, μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3.

Τζανακόπουλος: «Καλοδεχούμενη, αν και καθυστερημένη, η πρόταση της Γεννηματά»

Χαρακτήρισε ως «εκ του πονηρού» και «ιδιοτελή πολιτικά» την προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου να αποτρέψει ή να αναβάλει σε ύστερο χρόνο τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Κάλεσε δε τη ΝΔ να τη στηρίξει, να κάνει προτάσεις και να μην κρυφτεί πίσω από προσχηματικές δικαιολογίες.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της αλλαγής της δομής του πολιτεύματος επικαλούμενη, ως υπόδειγμα, τον τρόπο που κυβερνάται η Κύπρος.

Έκανε λόγο για άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό και απομάκρυνση από το πρωθυπουργικό μοντέλο «με τις παθογένειες και τις αρρυθμίες του».

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Γεννηματά

Αναφερόμενη στις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους, είπε ότι απαιτείται προσοχή από όλους ώστε να μη γίνει ζημιά.

Μάλιστα, επεσήμανε πως, όπως ο Ερντογάν προσπαθεί να χαϊδέψει τα αυτιά των ακροδεξιών τις ψήφους των οποίων χρειάζεται, έτσι και στην Ελλάδα κάποιοι προσπαθούν να διασφαλίσουν την ατομική τους πολιτική επιβίωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις