Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μετά το σεξ τι; Οι κανόνες, για να γίνουν όλα σωστά…
PLUS

Μετά το σεξ τι; Οι κανόνες, για να γίνουν όλα σωστά…

Καλό το σεξ, αλλά υπάρχουν και κανόνες. Τόσο για την υγεία, όσο και για να κρατάμε τη φωτιά αναμμένη. Οι μετρ του είδους, δίνουν τις must συμβουλές, που πρέπει να ακολουθήσουμε για το καλό μας, μετά την σεξουαλική επαφή. Πάρτε χαρτί και σημειώστε: Επισκεφθείτε το μπάνιο Όπως λέει η Sunny Rogers, εκπαιδεύτρια του σεξ και […]

Καλό το σεξ, αλλά υπάρχουν και κανόνες. Τόσο για την υγεία, όσο και για να κρατάμε τη φωτιά αναμμένη.

Οι μετρ του είδους, δίνουν τις must συμβουλές, που πρέπει να ακολουθήσουμε για το καλό μας, μετά την σεξουαλική επαφή.

Πάρτε χαρτί και σημειώστε:

Επισκεφθείτε το μπάνιο

Όπως λέει η Sunny Rogers, εκπαιδεύτρια του σεξ και εκπρόσωπος της Αμερικάνικης Ένωσης Σεξουαλικής Υγείας, η επίσκεψη στην τουαλέτα είναι απαραίτητη.

«Καθαρίζει τους αγωγούς και απαλλάσσεστε από πιθανά βακτήρια και τοξίνες». Έπειτα, όπως λέει, ίσως θελήσετε να κάνετε μπάνιο. Όπως υπογραμμίζει, αυτό το βήμα υγιεινής θα διασφαλίσει την άνεση και θα προστατέψει από πιθανές λοιμώξεις.

Φορέστε καθαρά εσώρουχα

Η Rogers προτείνει να φορέσετε ένα καθαρό εσώρουχο. «Το βαμβάκι είναι καλύτερο για να αναπνέει το σώμα. Καθώς είναι φυσική ίνα, είναι υποαλλεργικό, απορροφητικό και δεν θα προκαλέσει ερεθισμούς – στα οποία είστε πιο ευάλωτοι μετά το σεξ».

Αγκαλιαστείτε

Ο λόγος που σε πολλούς αρέσει η κουβέντα μετά το σεξ είναι επειδή μας φέρνει πιο κοντά στο έτερον ήμισυ. Κάθε φορά που κάνετε σεξ με τον/την σύντροφό σας, εκκρίνετε την ωκυτοκίνη, γνωστή ως «ορμόνη του έρωτα» και, όπως λέει η θεραπεύτρια του σεξ Chamin Ajjan.

«Αυτή η ορμόνη δημιουργεί το αίσθημα της εγγύτητας. Το να μιλάτε με τον σύντροφό σας μετά το σεξ είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να συνδεθείτε συναισθηματικά».

Ενυδατωθείτε

Είτε κάντε μια βόλτα ως το ψυγείο, είτε προνοήστε να έχετε ένα ποτήρι νερό δίπλα στο κρεβάτι σας πριν το σεξ.

«Η ενυδάτωση θα διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα την ενέργειά σας, ενώ μετά το σεξ, βοηθά να απαλλαγείτε από βακτήρια».

5 & 1 καυτά μυστικά, για το καλύτερο σεξ της ζωής σας

Φάτε ένα σνακ

Δεν είναι απίθανο να πεινάτε μετά το σεξ, αφού καίτε θερμίδες και έχετε ανεβάσει παλμούς. Φάτε ένα σνακ ή πηγαίνετε μαζί ως την κουζίνα να μαγειρέψετε κάτι όπως μια ομελέτα – η από κοινού μαγειρική θα ενισχύσει την επικοινωνία σας.

Κάντε ένα κοπλιμέντο

«Αμέσως μετά το σεξ, η ωκυτοκίνη είναι σε υψηλά επίπεδα», είπε η Karla Ivankovich, θεραπεύτρια ζευγαριών. «Μοιραστείτε τι σας άρεσε περισσότερο, σωματικά ή συναισθηματικά». Όπως υπογραμμίζει, θα σας βοηθήσει να ολοκληρωθείτε.

Γελάστε

Αμέσως μετά το σεξ, όλα μοιάζουν πιο εύθυμα ούτως ή άλλως. «Πείτε ένα  αστείο, κάντε μια χαζομάρα – αν ένα από τα δύο μέλη αποχωρήσει πολύ γρήγορα, τότε ο άλλος αισθάνεται πολύ άσχημα», λέει η Ivankovich.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις