Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / «Λαβράκι» με λαθραία στο Αιγαίο (pics)
ΕΛΛΑΔΑ

«Λαβράκι» με λαθραία στο Αιγαίο (pics)

Πλοίο με 25 εκατ. τσιγάρα βόρεια της Σύρου εντόπισε η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Περιπολικό σκάφος εντόπισε τις πρωινές ώρες της 28/03/2018, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Σύρου, το Φ/Γ πλοίο «DASLIS» σημαίας Τόγκο. Έπλεε με ελάχιστη ταχύτητα έχοντας απενεργοποιημένο το αυτόματο σύστημα αναγνώρισης (AIS). Αφού ο πλοίαρχος του υποστήριξε […]

Πλοίο με 25 εκατ. τσιγάρα βόρεια της Σύρου εντόπισε η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Περιπολικό σκάφος εντόπισε τις πρωινές ώρες της 28/03/2018, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Σύρου, το Φ/Γ πλοίο «DASLIS» σημαίας Τόγκο. Έπλεε με ελάχιστη ταχύτητα έχοντας απενεργοποιημένο το αυτόματο σύστημα αναγνώρισης (AIS).

Αφού ο πλοίαρχος του υποστήριξε πως παρουσιάζει μηχανική δυσλειτουργία και βλάβη στο αυτόματο σύστημα αναγνώρισης (AIS), το  «DASLIS» οδηγήθηκε συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και του Ρ/Κ «ΛΕΩΝ Ι» Ν.Π. 5869 στο λιμάνι της Ερμούπολης Σύρου, προκειμένου αποκαταστήσει την μηχανική δυσλειτουργία.

Το Φ/Γ πλοίο μετέφερε τέσσερα εμπορευματοκιβώτια με χαρτοκιβώτια που περιείχαν τσιγάρα. Κρίθηκε απαραίτητος ο ενδελεχής έλεγχος του φορτίου του εν λόγω πλοίου και γι’ αυτό μεθόρμισε στις εγκαταστάσεις ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδος «ΝΕΩΡΙΟΝ» Σύρου με χρήση ρυμουλκού λιμένος «ΛΕΩΝ Ι» Ν.Π. 5869.

Από τον έλεγχο, προέκυψε ότι υπήρχαν συνολικά 2.445 χαρτοκιβώτια με 24.500.000 τσιγάρα διάφορων επωνυμιών, ενώ στα συνοδευτικά έγγραφα του φορτίου ήταν δηλωμένα συνολικά 2.450 χαρτοκιβώτια με 24.550.000 τσιγάρα.

Διαβάστε ακόμα

Κατασχέθηκαν 15.000 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 800 συσκευασίες καπνού

Απέπλευσε από τη Βηρυτό Λιβάνου με προορισμό την Οδησσό Ουκρανίας, ακολουθώντας πορεία η οποία δεν ήταν ενδεδειγμένη για την ολοκλήρωση του ταξιδιού του.

Για τα παραπάνω, ο Πλοίαρχος του «DASLIS» δεν παρείχε στην αρμόδια Λιμενική Αρχή Σύρου επαρκείς εξηγήσεις, με πρόδηλη πρόθεση αποπροσανατολισμού των υπηρεσιακών ενεργειών.

Το φορτίο και το εν λόγω πλοίο κατασχέθηκαν, ενώ από το Λιμεναρχείο Σύρου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν τα έξι μέλη του πληρώματος.

Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών για το εν λόγω φορτίο ανέρχεται στο ποσό των 4.702.000€.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις