Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ουζουνίδης: «Αν πάρει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα, θα το έχει πάρει δίκαια»
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ουζουνίδης: «Αν πάρει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα, θα το έχει πάρει δίκαια»

Το σεβασμό των αντιπάλων του έχει κερδίσει ο Παναθηναϊκός με την εικόνα του στα τελευταία παιχνίδια όπως τόνισε με δηλώσεις του ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μιλώντας στην κάμερα της NOVA υποστήριξε πως δεν αξίζει να ασχολείσαι με το ελληνικό πρωτάθλημα και πως πλέον οι ομάδες παίζουν περιμένοντας το τέλος, ενώ πρόσθεσε πως ένα ενδεχόμενο grexit […]

Το σεβασμό των αντιπάλων του έχει κερδίσει ο Παναθηναϊκός με την εικόνα του στα τελευταία παιχνίδια όπως τόνισε με δηλώσεις του ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μιλώντας στην κάμερα της NOVA υποστήριξε πως δεν αξίζει να ασχολείσαι με το ελληνικό πρωτάθλημα και πως πλέον οι ομάδες παίζουν περιμένοντας το τέλος, ενώ πρόσθεσε πως ένα ενδεχόμενο grexit θα πλήξει σοβαρά την αξιοπιστία και την ποιότητα του ποδοσφαίρου μας.

Τέλος, υποστήριξε ότι η ΑΕΚ αν κατακτήσει το πρωτάθλημα, θα το έχει κατακτήσει δίκαια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: 

Σκέψεις για το ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα: 

«Ουδέν σχόλιο, αδιάφορο εντελώς, δεν αξίζει να ασχολείσαι. Παίζουμε για να παίζουμε, απλά για να τελειώσει το πρωτάθλημα»

Για το πόσο κακό ή καλό θα κάνει ένα Grexit: 

«Θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα, δεν θα είναι καλό για κανέναν μας, σκεφτείτε πόσο κάτω θα πέσει η ποιότητα, τα συμβόλαιο κτλ. Εξάλλου το είδαμε με την κρίση και πόσο έπεσε η ποιότητα των ρόστερ. Έχουμε βγάλει πολύ κακό όνομα στην Ευρώπη έτσι κι αλλιώς, ιδιαίτερα τώρα, όμως δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά. Δεν κατάλαβα γιατί σταμάτησε το πρωτάθλημα, επίσης δεν έχουμε καταλάβει γιατί ξεκινήσαμε τώρα. Μας είπαν για κάτι προϋποθέσεις, αλλά τα ίδια υπήρχαν και πριν. Τι άλλαξε δηλαδή τώρα;»

Για το πόσο δύσκολο είναι ο ίδιος και οι παίκτες του να μένουν συγκεντρωμένοι όταν ακούν για σενάρια υποβιβασμού, αλλά όχι για αγωνιστικούς λόγους: 

«Έχουμε συνηθίσει με τις συνθήκες αυτές, παλεύουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στις προπονήσεις τι να κάνουμε, αν πέσουμε, πότε θα πέσουμε. Δεν γίνεται να σκεφτόμαστε μόνο αυτό».

Ο ίδιος έχει φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Παναθηναϊκό και τώρα τον βλέπει να καταρρέει… 

«Προσπαθώ να τους πείσω να κοιτάξουν τον εαυτό τους, να παλέψουν μέχρι το τέλος. Να έχουμε καλή εικόνα ως ομάδα και στο τέλος να αποφασίσει ο καθένας τι θα κάνει».

Για το ότι επιστρέφουν σε αγωνιστική δράση κι έχουν ντέρμπι μπροστά τους ο Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε: 

«Είναι καλύτερο για εμάς που παίζουμε ένα ντέρμπι τώρα, είναι καλύτερο για τον παίκτη να ξέρει ότι παίζει ντέρμπι, τους κρατάει σε εγρήγορση. Μας ταιριάζει πιστεύω καλύτερα».

Για τους τραυματίες: 

«Λογικά θα είναι μαζί μας, θα παίξουν ένα διάστημα, αλλά δεν μπορούν να ξεκινήσουν το παιχνίδι. Άλλοι είναι περισσότερο έτοιμοι, άλλοι λιγότερο. Σε τέτοια παιχνίδια χρειαζόμαστε παίκτες που να είναι 100% έτοιμοι».

Για τον Λουτσιάνο και τον βαθμό ετοιμότητάς του: 

«Θέλει χρόνο, δεν είναι φοβισμένος, το βλέπω στην προπόνηση, δεν σκέφτεται τον τραυματισμό του, αλλά σίγουρα θέλει χρόνο».

Για τον Μυστακίδη: «Είναι στην ίδια κατάσταση με τον Λουτσιάνο. Δεν είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν, αλλά αν χρειαστεί να παίξουν και θα βοηθήσουν».

Ποια είναι η προετοιμασία για μία ομάδα που μπορεί να παίξει με πολλούς τρόπους:

«Εμείς θα κρατήσουμε τη διάταξή μας, πάνω σε αυτό που δουλεύουμε και ανάλογα με το πώς θα παρουσιαστεί η ΑΕΚ θα αλλάξουμε και θα προσαρμοστούμε για να καταφέρουμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Ποια είναι η εικόνα που έχει για την ΑΕΚ: 

«Έχει βρει σταθερή διάταξη πλέον, δεν περιμένω να αλλάξει κάτι, έχει ψυχολογία, αυτοπεποίθηση, θα έχει κόσμο, θα μπει δυνατά και με ορμή. θα πρέπει να είμαστε σοβαροί, συγκεντρωμένοι για να κοντρολάρουμε το ματς με τον τρόπο μας».

Για το ότι η ΑΕΚ δεν χρειάζεται να μπει στην περιοχή για να κάνει φάση:

«Ο Λαζαρος έχει καλά πόδια, ο Μπακασέτας επίσης έχει καλά πόδια, ο Αραούχο έχει πολύ καλές περιφερειακές κινήσεις, στηρίζει πολλά στην ατομικότητα ως ομάδα και στην ενέργεια που βγάζουν οι παίκτες της. Είναι ομάδα με ατομική ικανότητα και μπορεί να σου δημιουργήσει φάσεις κάθε στιγμή. Ο προπονητής της αλλάζει συστήματα, αλλά όλα αυτά τα ξέρουμε. Εμείς πρέπει να ετοιμάσουμε το μυαλό μας. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι στο τι θέλουμε και πως θα το κάνουμε με καθαρό μυαλό».

Για το ότι οι παίκτες του δείχνουν να αντιδρούν καλά στα δύσκολα: 

«Είναι καλό ότι στα δύσκολα αντιδράμε καλά. Βέβαια στο τελευταίο ματς δεν πήραμε αυτό που θέλαμε και μας άφησε πίσω στη μάχη της 5άδας. Είναι καλύτερα όπως είπα που παίζουμε ντέρμπι μας ταιριάζει».

Για το αν παίζουν με περισσότερο πείσμα οι παίκτες του στα ματς αυτά γιατί ίσως οι αντίπαλοι να βλέπουν τον Παναθηναϊκό ως την ομάδα με τα πολλά προβλήματα: 

«Νομίζω οτι οι αντίπαλοι μας σέβονται, σέβονται και την ιστορία μας, δε νομίζω πως μας βλέπουν ως την ομάδα που έχει προβλήματα. Αλλά μακάρι αγωνιστικά να μας βλέπουν έτσι».

Για τον προπονητή της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ: 

«Η εικόνα της ΑΕΚ στην Ευρώπη και η εικόνα της στο Πρωτάθλημα δείχνουν πως είναι ικανός. Έχει δείξει ότι δουλεύει καλά, τα αποτελέσματα δείχνουν την αλήθεια».

Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Τι ζητά η FIFA

Για τον κόσμο της ΑΕΚ και για την παρουσία τους στο ΟΑΚΑ: 

«Δεν ξέρω αν μας επηρεάσει. Θα βοηθήσει την ΑΕΚ σίγουρα. Θυμάμαι το περσινό μας που αντί να πάει 0-3, 0-4, παραλίγο να ισοφαριστούμε από την πίεση του κόσμου που έδωσε ώθηση στην ΑΕΚ. Πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό».

Για το αν η ΑΕΚ είναι πρώτη άξια και δίκαια:

«Σίγουρα δεν θα μπω στη σκέψη της βαθμολογίας έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα. Τα αποτελέσματά της, όμως, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα δείχνουν πως αν το πάρει θα το πάρει δίκαια. Έχει και επιλογές πολλές παικτών που μπορούν να κάνουν διαφορά. Θα θέλαμε να ήταν αλλιώς τα πράγματα, ξεκάθαρα μέσα στο γήπεδο».

Τι περιμένει από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού: 

Περιμένουμε μία ενημέρωση, έχει έρθει ο πρόεδρος, θα δούμε τι θα μας πει».

Για τον ίδιο; 

«Πάμε παρακάτω…»

Για το αν οι προπονητές που ως παίκτες έπαιζαν από τη μέση και πίσω, είναι καλύτεροι προπονητές: 

«Τα λύμπερο λέγανε ότι έβλεπαν καλύτερα το γήπεδο πως είχαν καλύτερη εικόνα του ματς. Αλλά δε νομίζω πως ισχύει μόνο αυτό, θέλει πολλά πράγματα για να γίνεις καλός προπονητής».

Ευχή για το ντέρμπι: 

«Ελπίζω να είναι κανονικό ντέρμπι να δουμε μπάλα αυτό θέλουμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με αυτό πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα ακόμα και για τους μεγαλομετόχους με τα όποια λάθη τους βάζουν τα λεφτά τους».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις