Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΕΡΙΕΡΓΑ / Pigcasso: To γουρούνι καλλιτέχνης που πουλάει τα έργα του ως και 1.700 δολ!
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Pigcasso: To γουρούνι καλλιτέχνης που πουλάει τα έργα του ως και 1.700 δολ!

Ένα γουρούνι έχει γίνει ένας παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης. Έίναι γνωστό ως «Pigcasso» και “σώθηκε” όπως λέει η Τζεφ Λέφσον, αγωνίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, μαζί με την αδερφή της την Ρόζι από ένα σφαγείο στην Νότια Αφρική, όταν ήταν μόλις 2 μηνών. Η Ττζ.Λέφσον, πήρε τα 2 αδέρφια στην φάρμα της κοντά στο Κέιπ […]

Ένα γουρούνι έχει γίνει ένας παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης. Έίναι γνωστό ως «Pigcasso» και “σώθηκε” όπως λέει η Τζεφ Λέφσον, αγωνίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, μαζί με την αδερφή της την Ρόζι από ένα σφαγείο στην Νότια Αφρική, όταν ήταν μόλις 2 μηνών.

Η Ττζ.Λέφσον, πήρε τα 2 αδέρφια στην φάρμα της κοντά στο Κέιπ Τάουν, όπου εκείνη την περίοδο βρισκόταν υπό κατασκευή ένα καταφύγιο ζώων. Εκεί παρατήρησε ότι το ένα από τα γουρούνια πήρε την βούρτσα ενός εργάτη και αποφάσισε να του δώσει έναν καμβά.

Τώρα, η Pigcasso είναι 21 μηνών και έχει γίνει παγκοσμίως γνωστή για τα έργα της, τα οποία έχουν πουληθεί μέχρι και 1.700 δολάρια.

Η Τζόαν Λέφσον που έσωσε τα δυο μικρά γουρούνια.

Παρά τους 44 πίνακες που έχει πουλήσει στην Αγγλία, στις ΗΠΑ, στην Νότια Κορέα και την Μαλαισία η Λέφσον υποστηρίζει ότι η Pigcasso είναι ένα συνηθισμένο γουρούνι. «Δεν είναι ντίβα και δεν την έχει ψωνίσει.

Παραμένει πολύ ταπεινή. Το μόνο που θέλει να κάνει είναι να τρώει, να κοιμάται και να ζωγραφίζει», ανέφερε η Λέφσον.

Η ελεφαντίνα που… καπνίζει! (vid)

Της αρέσει πάρα πολύ να ζωγραφίζει το γνωστό Table Mountain στο Κέιπ Τάουν και πολλές φορές στήνει το καβαλέτο της σε κοντινή απόσταση.

Το πιο ακριβό έργο της ονομάζεται Brexit και είναι μια αναπαράσταση του κόσμου στα χρώματα της Βρετανικής σημαίας.

Αυτό το έργο αγοράστηκε από έναν Ολλανδό συλλέκτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις