Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πολύνεκρη τραγωδία: Εξεγέρθηκαν κρατούμενοι σε φυλακή (pics)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολύνεκρη τραγωδία: Εξεγέρθηκαν κρατούμενοι σε φυλακή (pics)

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στη Βενεζουέλα, καθώς 68 άνθρωποι (66 άνδρες και 2 γυναίκες) έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε στο αρχηγείο της αστυνομίας στη Βαλένσια, στην Πολιτεία Καραμπόμπο, στο βόρειο τμήμα της Βενεζουέλας. Το περιστατικό έκανε γνωστό ο γενικός εισαγγελέας της χώρας Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ μέσω Twitter, ενώ μια ΜΚΟ έκανε λόγο […]

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στη Βενεζουέλα, καθώς 68 άνθρωποι (66 άνδρες και 2 γυναίκες) έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε στο αρχηγείο της αστυνομίας στη Βαλένσια, στην Πολιτεία Καραμπόμπο, στο βόρειο τμήμα της Βενεζουέλας.

Το περιστατικό έκανε γνωστό ο γενικός εισαγγελέας της χώρας Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ μέσω Twitter, ενώ μια ΜΚΟ έκανε λόγο για εξέγερση δεκάδων κρατουμένων.

Δείτε ακόμα:

Ένοπλη επίθεση σε ξενοδοχείο που διαμένουν στελέχη του ΟΗΕ με δύο νεκρούς

«Μπροστά στα φρικιαστικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο αρχηγείο της αστυνομίας της Πολιτείας Καραμπόμπο, όπου μια πυρκαγιά στοίχισε τη ζωή σε 68 ανθρώπους, ορίσαμε τέσσερις εισαγγελείς για να εξακριβώσουν τι συνέβη», τόνισε ο γενικός εισαγγελέας σε ανάρτησή του.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ Παράθυρο στην Ελευθερία, η οποία υπερασπίζεται τα δικαιώματα των φυλακισμένων, η φωτιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια εξέγερσης δεκάδων κρατουμένων κατόπιν μιας απόπειρας απόδρασης.

Ο Κάρλος Νιέτο, διευθυντής της οργάνωσης, μίλησε για ακόμη και 78 νεκρούς. Ορισμένοι άνθρωποι «κάηκαν ζωντανοί και άλλοι πέθαναν από ασφυξία», δήλωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης Παράθυρο στην Ελευθερία στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η τραγωδία άρχισε να εκτυλίσσεται νωρίς το πρωί της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια απόπειρας απόδρασης. Έγκλειστοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα κι απέσπασαν το όπλο ενός φύλακα, κατά την ίδια πηγή.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν «δύο γυναίκες που επισκέπτονταν κρατούμενους», διευκρίνισε ο Νιέτο, τονίζοντας ότι οι πληροφορίες του δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις