Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Συμμορία Πακιστανών αποσπούσε με ξυλοδαρμούς “κεφαλικό φόρο”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συμμορία Πακιστανών αποσπούσε με ξυλοδαρμούς “κεφαλικό φόρο”

Του Πέτρου Καρσιώτη Συμμορία Πακιστανών, οι οποίοι με απειλές, ενέδρες και ξυλοδαρμούς, εκβίαζαν συμπατριώτες τους που εργάζονται σε χωράφια της Αχαΐας απαιτώντας «κεφαλικό φόρο» για να μη τους «ενοχλούν», εξαρθρώνεται από την Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες και ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, έως τώρα έχουν συλληφθεί δύο Πακιστανοί, ενώ αναζητείται παντού ένας ακόμη συνεργός […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συμμορία Πακιστανών, οι οποίοι με απειλές, ενέδρες και ξυλοδαρμούς, εκβίαζαν συμπατριώτες τους που εργάζονται σε χωράφια της Αχαΐας απαιτώντας «κεφαλικό φόρο» για να μη τους «ενοχλούν», εξαρθρώνεται από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, έως τώρα έχουν συλληφθεί δύο Πακιστανοί, ενώ αναζητείται παντού ένας ακόμη συνεργός τους, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Ξυλοκοπούσαν τους ομοεθνείς προκειμένου να υποκύψουν

Τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί, αναφέρουν ότι ξυλοκοπούσαν τους εργαζόμενους σκληρά ομοεθνείς τους σε χωράφια, απαιτώντας δύο ευρώ «το κεφάλι» σε καθημερινή βάση από το πενιχρό μεροκάματό τους, για να μην τους…  επιτίθενται!

Η επιχείρηση έγινε στη Δυτική Αχαΐα

Η επιχείρηση της αστυνομίας έλαβε χώρα στον Λάπα της Δυτικής Αχαΐας.

Σε κάποια στιγμή της εγκληματικής τους δράσης επετέθησαν και χτύπησαν έναν ομοεθνή τους, που δεν κατέβαλε τον «κεφαλικό φόρο» με αποτέλεσμα ο τελευταίος να υποστεί από τη βάρβαρη επίθεση, σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι.

Οργανώθηκε επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών

Αποφάσισε να μιλήσει για τους στυγνούς εκβιασμούς των συμπατριωτών του με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν τα στοιχεία και να οργανωθεί η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών.

Τις διαστάσεις του φαινομένου θα ερευνήσει η Ασφάλεια

Καθώς υπάρχουν στοιχεία μέσα από τα οποία διαφαίνεται ότι το φαινόμενο της «προστασίας» έχει πάρει διαστάσεις με θύματα εργαζόμενους αλλοδαπούς και δράστες συμπατριώτες τους, την περαιτέρω έρευνα αναμένεται να αναλάβουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων.

Ψάχνουν για τα θύματα των νονών του… μεροκάματου

Την ίδια ώρα, η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί πόσο καιρό δρούσε το συγκεκριμένο κύκλωμα και πόσοι αλλοδαποί εργάτες έπεσαν θύματα, ζώντας σε καθεστώς τρόμου και πλήρωναν για να μην υφίστανται τα πάνδεινα από τους κακοποιούς της συμμορίας.

Θα ακολουθήσει επίσημη ανακοίνωση

Όταν η έρευνα ολοκληρωθεί αναμένονται και περισσότερα στοιχεία από την Αστυνομία για τη δράση αυτών των κυκλωμάτων.

Εφιάλτης: Ληστές ξυλοκοπούσαν αδέρφια επί δύο ώρες

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις