Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι διαρρήκτες “ταξιδευτές” – Σχέσεις με τη μαφία ο αρχηγός (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι διαρρήκτες “ταξιδευτές” – Σχέσεις με τη μαφία ο αρχηγός (pics)

Του Πέτρου Καρσιώτη Tους «διαρρήκτες-ταξιδευτές», μία συμμορία Γεωργιανών, που διένυε καθημερινά εκατοντάδες χιλιόμετρα για να στοχοποιεί και εισβάλει σε σπίτια από την Αττική έως την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα, συνέλαβαν μετά από επιχείρηση οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αμαρουσίου. Έχουν εξιχνιαστεί 26, εκτιμάται πως είναι 2.000 Έως στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 26 εισβολές σε σπίτια, αλλά […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Tους «διαρρήκτες-ταξιδευτές», μία συμμορία Γεωργιανών, που διένυε καθημερινά εκατοντάδες χιλιόμετρα για να στοχοποιεί και εισβάλει σε σπίτια από την Αττική έως την Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα, συνέλαβαν μετά από επιχείρηση οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αμαρουσίου.

Έχουν εξιχνιαστεί 26, εκτιμάται πως είναι 2.000

Έως στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 26 εισβολές σε σπίτια, αλλά εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των διαρρήξεων που έχει στο ενεργητικό της φθάνει και τις 2.000!

Αρχηγός Γεωργιανός με στενές σχέσεις με τη μαφία

Στην κορυφή της εγκληματικής οργάνωσης, βρισκόταν 53χρονος Γεωργιανός, ο οποίος στο παρελθόν είχε στενές σχέσεις με τη μαφία στη χώρα του και έχει φωτογραφηθεί δίπλα στον αρχηγό της που καθόταν σε αναπηρικό καροτσάκι!

Με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ οι επιχειρήσεις σύλληψης

Στις επιχειρήσεις της Αστυνομίας που έγιναν με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ συνελήφθησαν έξι Γεωργιανοί, οι οποίοι, λένε οι αστυνομικοί, λόγω της πολύχρονης συνεργασίας τους και εξειδίκευσης στις διαρρήξεις, δεν χρειαζόταν να που «πολλά λόγια» καθώς ο κάθε ένας γνώριζε καλά το ρόλο του!

Από το Μαρούσι ως το Ναύπλιο, την Τρίπολη και την Ιτέα

Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι εμπλέκονται σε διαρρήξεις διαμερισμάτων και μονοκατοικιών σε Μαρούσι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Ηλιούπολη, Χαϊδάρι, Φιλαδέλφεια, Περιστέρι, Αιγάλεω, Νίκαια, Αργυρούπολη, Άγιο Δημήτριο, Άλιμο, Πάτρα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Αίγιο, Διακοφτό, Λουτράκι, Λειβαδιά, Ιτέα και Θήβα.

Μιλούσαν με κωδικούς

Στη διάρκεια της έρευνας διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες εκφράσεις, με σύνθετη ορολογία στις μεταξύ τους επικοινωνίες και λάμβαναν αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης και προστασίας κατά τις μετακινήσεις τους.

«Έπιαναν δουλειά» πολύ νωρίς κάθε πρωί

Τα μέλη της οργάνωσης ξεκινούσαν κάθε μέρα, νωρίς το πρωί, διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα προκειμένου να μετακινηθούν σε πόλεις της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας, επιλέγοντας έως και δύο πόλεις ανά… ημέρα, όπου διέπρατταν τις κλοπές.

Συμμορία Πακιστανών αποσπούσε με ξυλοδαρμούς «κεφαλικό φόρο»

Πώς επέλεγαν τους στόχους

Με την άφιξή τους στις πόλεις-προορισμούς, προσέγγιζαν οικίες και διαμερίσματα με βάση και την εξωτερική όψη του οικήματος, το οποίο είχε επιλεγεί είτε ύστερα από επιτήρηση τη συγκεκριμένη στιγμή, είτε είχε εντοπιστεί μετά από προηγούμενη ενέργεια στην εκάστοτε περιοχή.

Παραβίαζαν και τις απαραβίαστες

Με τη χρήση ειδικών διαρρηκτικών εργαλείων, παραβίαζαν ακόμα και τις πιο τεχνολογικά εξελιγμένες κλειδαριές ασφαλείας, που χαρακτηρίζονται ως απαραβίαστες.

Χρησιμοποιούσαν όχημα – προπομπό για την ενημέρωση του αρχηγού

Σε όλες τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν τρία συγκεκριμένα οχήματα, ένα εκ των οποίων λειτουργούσε ως προπομπός και ενημέρωνε τον 53χρονο αρχηγό της οργάνωσης, ο οποίος μετέφερε τα κλοπιμαία, για τυχόν ύπαρξη αστυνομικών στο οδικό δίκτυο που χρησιμοποιούσαν.

Πουλούσαν κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήρια

Μετά την επιστροφή τους, οι δράστες είτε αποθήκευαν τα κλοπιμαία στους χώρους απόκρυψης, είτε τα μετέφεραν σε ενεχυροδανειστήριο που διαχειρίζονταν δύο από τους συλληφθέντες, ηλικίας 34 και 44 ετών, όπου γινόταν η άμεση εκποίησή τους.

Τα ευρήματα

Σε έρευνες στα κρησφύγετα τους βρέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό 40.000 ευρώ,
  • πλήθος κοσμημάτων και χρυσαφικών μεγάλης χρηματικής αξίας, χρυσές λίρες και σημαντικός αριθμός ρολογιών,
  • ηλεκτρονικές συσκευές (τάμπλετ, κινητά τηλέφωνα κ.λπ.),
  • δύο πιστόλια, δύο περίστροφα, κυνηγετικό όπλο, αεροβόλο τυφέκιο και πλήθος φυσιγγίων,
  • τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα, καθώς και
  • πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, μεταξύ των οποίων και ειδικά εργαλεία απασφάλισης κλειδαριών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις