Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εφιάλτης: Ληστές ξυλοκοπούσαν αδέρφια επί δύο ώρες
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφιάλτης: Ληστές ξυλοκοπούσαν αδέρφια επί δύο ώρες

Του Πέτρου Καρσιώτη Δύο ώρες τρόμου έζησαν δύο αδέλφια, έξω από  το Αγρίνιο, όταν βρέθηκαν, μέσα στη νύχτα, αντιμέτωπα με δίδυμο ληστών. Οι δράστες ξυλοκόπησαν τα αδέλφια, ηλικίας 50 και  53  χρόνων, για να αποκαλύψουν το σημείο όπου είχαν κρυμμένες τις οικονομίες τους, τους έδεσαν, τους φίμωσαν και τους εγκατέλειψαν σ’ αυτή την κατάσταση μέσα στο σπίτι. Για […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δύο ώρες τρόμου έζησαν δύο αδέλφια, έξω από  το Αγρίνιο, όταν βρέθηκαν, μέσα στη νύχτα, αντιμέτωπα με δίδυμο ληστών.

Οι δράστες ξυλοκόπησαν τα αδέλφια, ηλικίας 50 και  53  χρόνων, για να αποκαλύψουν το σημείο όπου είχαν κρυμμένες τις οικονομίες τους, τους έδεσαν, τους φίμωσαν και τους εγκατέλειψαν σ’ αυτή την κατάσταση μέσα στο σπίτι.

Για τη διαφυγή τους άρπαξαν και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ενός εκ των δύο αδελφών.

Από τις έρευνες της αστυνομίας το αυτοκίνητο βρέθηκε παρατημένο στην Κλόκοβα, έξω από τη Ναύπακτο.

Οι δύο βάναυσοι ληστές, κατέστρωσαν το σχέδιο της ληστείας, λίγες ώρες αφότου τα δύο αδέλφια είχαν επιστρέψει από τη Γερμανία όπου είχαν ταξιδέψει.

Έστησαν αρχικά ενέδρα στον 58χρονο την ώρα που αυτός γύρω στις 11 τη νύχτα βγήκε στον κήπο του σπιτιού να πάρει ξύλα για το τζάκι.

Κρατώντας οι ληστές λοστούς και υπό την απειλή όπλου, τον άρπαξαν από το λαιμό.

Ακούγοντας τη φασαρία στον περίβολο βγήκε και ο δεύτερος αδελφός.

«Βγήκα και όρμησα πάνω τους», είπε.

«Με έναν λοστό που κρατούσαν πήγαν να με χτυπήσουν. Έπιασα τον έναν, ήρθε τότε ο άλλος με χτύπησε με δυνατή γροθιά στο πρόσωπο. Πού είναι τα λεφτά φώναζαν, θα πεθάνετε…».

Οι βίαιοι ληστές, δύο από τους οποίους μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά,  έδεσαν τα αδέλφια χειροπόδαρα με πλαστικούς σφικτήρες.

Τον έναν έξω από το σπίτι, στα κάγκελα (!) και τον άλλο στο εσωτερικό στην τραπεζαρία!

Εν τέλει τα θύματα τους είπαν ότι οι οικονομίες τους ανέρχονταν σε 2.800 ευρώ, τα πήραν και διέφυγαν με το αυτοκίνητο του ενός αδελφού που εγκατέλειψαν.

Περίπου στις 4 τα ξημερώματα, ο 50χρονος κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει την Αστυνομία, ενώ αιμόφυρτοι και οι δύο από τα τραύματα, μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Στο σπίτι των δύο αδελφών κατέφθασαν αστυνομικοί της  Ασφάλειας Αγρινίου.

Μέσα από τις καταθέσεις και τις περιγραφές των θυμάτων, αλλά και την αξιοποίηση τυχόν αποτυπωμάτων, στο σπίτι και στο αυτοκίνητο, ελπίζεται να φθάσουν στους βάναυσους ληστές, που έχουν διαπράξει κι άλλες εισβολές.

Μαχαίρωσε υπάλληλο της πρεσβείας μέρα – μεσημέρι!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις