Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Ελαιόλαδο: Τα οφέλη του στην υγεία μας
ΥΓΕΙΑ

Ελαιόλαδο: Τα οφέλη του στην υγεία μας

Το πιο διάσημαο προϊόν της μεσογειακής διατροφής, η πιο οικεία σ’ εμάς γεύση είναι το ελαιόλαδο. Η ελιά δεν είναι τυχαία σύμβολο υγείας, γονιμότητας κι ευημερίας. Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα μαγικά οφέλη, που προσφέρει στον οργανισμό μας. Είναι πλούσιο σε ενέργεια: 100 γραμ. ελαιολάδου παρέχει 884 θερμίδες. Η υψηλή του αναλογία σε μονοακόρεστα […]

Το πιο διάσημαο προϊόν της μεσογειακής διατροφής, η πιο οικεία σ’ εμάς γεύση είναι το ελαιόλαδο. Η ελιά δεν είναι τυχαία σύμβολο υγείας, γονιμότητας κι ευημερίας. Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα μαγικά οφέλη, που προσφέρει στον οργανισμό μας.

Είναι πλούσιο σε ενέργεια: 100 γραμ. ελαιολάδου παρέχει 884 θερμίδες. Η υψηλή του αναλογία σε μονοακόρεστα «καλά»  λιπαρά το αναγάσει σε έναν από τους πιο υγιεινούς τύπους λαδιού.

Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες: Οι ενώσεις του ελαιολάδου, όπως το ελαϊκό οξύ, μάχονται το γήρας.

Χορέψτε που και που…σας κάνει καλό!

Διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες: Οι πολυφαινόλες και η βιταμίνη Ε για τα οποία φημίζεται το ελαιόλαδο αποτελούν ασπίδα κατά των φλεγμονών και του εκφυλισμού των κυττάρων. Παράλληλα, προστατεύει από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες.

Κάνει καλό στα οστά: Το ελαιόλαδο, ως καλή πηγή βιταμίνης Κ συμβάλλει στην αύξηση της οστικής μάζας.

Τέλος, η κατανάλωσή του συνδέεται με χαμηλά ποσοστά παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου 2.

Ποιος ξηρός καρπός είναι θαυματουργός για το ζάχαρο και την καρδιά;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις