Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τζανακόπουλος: «Καλοδεχούμενη, αν και καθυστερημένη, η πρόταση της Γεννηματά»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: «Καλοδεχούμενη, αν και καθυστερημένη, η πρόταση της Γεννηματά»

Στην ΕΡΤ3 μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος και στην επιστολή του πρωθυπουργού προς την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Συγκεκριμένα, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ η δέσμευση της κυβέρνησης για να εκκινήσει η διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης, επισήμανε την παρέμβαση και […]

Στην ΕΡΤ3 μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος και στην επιστολή του πρωθυπουργού προς την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ η δέσμευση της κυβέρνησης για να εκκινήσει η διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης, επισήμανε την παρέμβαση και το περιεχόμενό της τότε από τον Αλέξη Τσίπρα, θυμίζοντας  παράλληλα ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η κυρία Γεννηματά δεν είχαν τιμήσει με προτάσεις και απόψεις την επιτροπή Σπουρδαλάκη που συγκροτήθηκε στη συνέχεια.

Κριτική Θεοδωράκη σε Κατσίκη για την πρόταση ανταλλαγής των στρατιωτικών

«Σε κάθε περίπτωση όμως, η πρόταση της κυρίας Γεννηματά, αν και καθυστερημένη, είναι απολύτως καλοδεχούμενη. Και ο πρωθυπουργός απάντησε ότι είναι καλοδεχούμενη, θα συζητηθεί και μεταξύ τους εφόσον το επιλέξουν, αλλά και στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας».

Συνέχισε λέγοντας  ότι πρέπει να εκκινήσει μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, εξηγώντας ότι «δεν είναι αυτή τη στιγμή η κατάλληλη συγκυρία, έχοντας μπροστά μας την 4η αξιολόγηση και τις διαπραγματεύσεις για το μεταμνημονιακό καθεστώς».

Ακόμη, ο κ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε την τοποθέτηση Βενιζέλου -ότι σε αυτή τη φάση υπάρχει η δυνατότητα για Συνταγματική Αναθεώρηση- καθαρά πολιτική και όχι συνταγματικής ουσίας, καθώς αυτό που ουσιαστικά λέει είναι ότι δεν μπορεί η διαδικασία να ανοίξει εφόσον βρίσκεται στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛΛ.

«Το λέει διότι θεωρεί ότι η υπόθεση Novartis αποτελεί σκευωρία που αποδεικνύει έναν υποτιθέμενο μη σεβασμό στους θεσμούς εκ μέρους της κυβέρνησης», είπε, για να τονίσει ότι «οι πολίτες μπορούν να συγκρίνουν αν η σημερινή κυβέρνηση σέβεται τους θεσμούς, ή αν οι προηγούμενες που έφεραν τη χώρα εκεί που την έφεραν ήταν θεσμικά άμεμπτες».

Κοτζιάς: Δεν μπορεί η ισχυρή Ελλάδα να φοβάται να κάνει συμβιβασμό με ένα μικρό κράτος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις