Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Στοχευμένες φοροελαφρύνσεις προανήγγειλε ο Δραγασάκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στοχευμένες φοροελαφρύνσεις προανήγγειλε ο Δραγασάκης

Η κυβέρνηση θα δεσμεύσει το ποσό των 3 δισ. ευρώ για στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης. Μιλώντας από το βήμα του 11ου περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας, παρέπεμψε στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε πως «όσο αυξάνεται η εισπραξιμότητα ΦΠΑ και μειώνεται η […]

Η κυβέρνηση θα δεσμεύσει το ποσό των 3 δισ. ευρώ για στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας από το βήμα του 11ου περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας, παρέπεμψε στο νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε πως «όσο αυξάνεται η εισπραξιμότητα ΦΠΑ και μειώνεται η φοροδιαφυγή, τόσο θα αυξάνεται η δυνατότητα για πρόσθετες, στοχευμένες και πάλι, δράσεις στη φορολογία».

Ο Τσακαλώτος πάλι υπόσχεται: Φοροελαφρύνσεις και αύξηση του κατώτατου μισθού

Το Μεσοπρόθεσμο βρίσκεται μέσα στη «λίστα» με τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης, που είναι συνδεδεμένα με την εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 11,1 δις.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, μέσα στο νέο κείμενο πλαίσιο θα περιγράφονται αναλυτικά όλες οι μεταρρυθμίσεις που θα «ξεκλειδώνουν» τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής αναμένεται να αποσταλεί από την κυβέρνηση τον Μάιο στις Βρυξέλλες και θα αφορά την τετραετία 2019-2022.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις