Πανελλήνιες 2018: Αυξάνονται οι εισακτέοι – Αναλυτικά οι αριθμοί ανά τμήμα

ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2018: Αυξάνονται οι εισακτέοι – Αναλυτικά οι αριθμοί ανά τμήμα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Πανελλήνιες 2018: Αυξάνεται ο αριθμός των εισακτέων στα τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ φέτος. Την Τρίτη (28/3) ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας ότι οι εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για το 2018 θα είναι 3.000 περισσότεροι. «Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι θα είναι ένας αριθμός […]

28.03.2018 | 10:56

Πανελλήνιες 2018: Αυξάνεται ο αριθμός των εισακτέων στα τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ φέτος.

Την Τρίτη (28/3) ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανακοίνωσε στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας ότι οι εισακτέοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για το 2018 θα είναι 3.000 περισσότεροι.

«Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι θα είναι ένας αριθμός πάνω από 3.000 πρόσθετους φοιτητές και φοιτήτριες. Κάναμε μία πολύ συστηματική μελέτη για τις δυνατότητες των ιδρυμάτων, δίνουμε φέτος περισσότερες θέσεις», ανέφερε ο υπουργός σε δηλώσεις του.

Διαβάστε ακόμα:

Καταργεί την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ο Γαβρόγλου

Και προσέθεσε: «Υπάρχει μεγαλύτερη αύξηση στη χρηματοδότηση και νομίζουμε ότι έχουν τη δυνατότητα τα ιδρύματα να απορροφήσουν αυτόν τον κόσμο και άρα θα μειωθεί και το άγχος των φοιτητών της τρίτης λυκείου που είναι στην τελική ευθεία».

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μάλιστα, δημοσιεύτηκε αργά χτες (27/3) το βράδυ η απόφαση για τον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων ανά τμήμα για το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019.

Αναλυτικά, ο αριθμός των εισακτέων ανά σχολή έχει ως εξής:

Exit mobile version