Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Όλη η χώρα πενθεί για την Έλενα – “Είμαι αθώος”, λέει ο ιερέας (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλη η χώρα πενθεί για την Έλενα – “Είμαι αθώος”, λέει ο ιερέας (vid)

Δεν μπορεί να δεχτεί η Κύπρος το τραγικό τέλος της Έλενας Φραντζή, που ζούσε από τα τέσσερα χρόνια της μια κόλαση στα «χέρια» του ιερέα πατριού της. Η 29χρονη βρέθηκε νεκρή πριν λίγες μέρες στο σπίτι της και σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ο θάνατος της χαρακτηρίστηκε «αιφνίδιος». Από τα τέσσερα της Έλενα Φραντζή είχε […]

Δεν μπορεί να δεχτεί η Κύπρος το τραγικό τέλος της Έλενας Φραντζή, που ζούσε από τα τέσσερα χρόνια της μια κόλαση στα «χέρια» του ιερέα πατριού της.

Η 29χρονη βρέθηκε νεκρή πριν λίγες μέρες στο σπίτι της και σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ο θάνατος της χαρακτηρίστηκε «αιφνίδιος».

Από τα τέσσερα της Έλενα Φραντζή είχε δοθεί από τις κρατικές υπηρεσίες σε ανάδοχη οικογένεια για να απομακρυνθεί από τη μητέρα της η οποία ήταν χρήστης ναρκωτικών. Μια μητέρα που μπροστά στα μάτια της είχε δει τον πατέρα της να δολοφονεί τη μητέρα της.

Αυτοκτόνησε η Έλενα, θύμα των αρρωστημένων ορέξεων του πατέρα της

Ο ιερέας κακοποιούσε σεξουαλικά το κορίτσι από τεσσάρων ετών, με συνεργό την πρεσβυτέρα σύζυγό του.

Στην ηλικία των δέκα η Έλενα κατήγγειλε την κακοποίησή της στις αρμόδιες κυπριακές υπηρεσίες αλλά κανείς δεν την πίστεψε.

Στα δεκαοκτώ της με νέα καταγγελία της έφερε αντιμέτωπο τον θετό της πατέρα με τα δικαστήρια.

Το δικαστήριο έστειλε τον ιερέα για δύο χρόνια στη φυλακή. Το 2015 ο ιερέας αποφυλακίστηκε και μάλιστα επέστρεψε και στα καθήκοντά του.

Μάλιστα, ο μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐας, παραχώρησε δωρεάν σπίτι στον ιερέα δίπλα σε νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο.

Η κοπέλα ξεκίνησε να σπουδάζει κοινωνική λειτουργός, όμως δεν μπορούσε να ξεφύγει από τους «δράκους».

Μετά από την αποφυλάκιση του θετού της πατέρα και την επιστροφή του στα ιερατικά καθήκοντα εγκατέλειψε τις σπουδές της και απομονώθηκε. Τελικά, αποφάσισε το τέλος.

Η Ιερά Σύνοδος απάλλαξε τον ιερέα

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας και άλλα πέντε μέλη της Ιεράς Συνόδου συνέτειναν στην απαλλαγή του ιερέα, ο οποίος καταδικάστηκε για άσεμνη επίθεση εναντίον ανήλικης τεσσάρων ετών, της θετής του κόρης.

Η κυπριακή εφημερίδα ρίχνει φως στο τι διαδραματίστηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες της Ιεράς Συνόδου και τα οποία γεννούν ερωτηματικά αφήνοντας παράλληλα ιεράρχες εκτεθειμένους.

Από την ανάγνωση των πρακτικών της συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου, ημερομηνίας 25 Ιουνίου 2015, στον αναγνώστη δημιουργείται η εντύπωση πως παίχτηκε ένα παιγνίδι για να προκύψει το αποτέλεσμα της απαλλαγής του κατηγορούμενου, τότε, ιερέα.

Προφανώς κάποιοι θεωρούσαν πως μιλούσαν εκ του ασφαλούς, αφού ουδείς ανέμενε την απροσδόκητη τροπή που πήρε το θέμα σχεδόν τρία χρόνια μετά.

Ρόλο στην απαλλαγή του ιερέα διαδραμάτισαν, με τη θέση που πήραν, οι μητροπολίτες Ταμασού Ησαΐας, Λεμεσού Αθανάσιος και Κύκκου Νικηφόρος, όπως και ο επίσκοπος Λήδρας Επιφάνιος και ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος.

Συγκινεί η ανάρτηση της κόρης του πρώην Προέδρου της Κύπρου για την 29χρονη

Εκκρεμεί η δίκη της παπαδιάς

Σύμφωνα με τη Νομική Υπηρεσία, μετά τη καταγγελία της Έλενας Φραντζή, η Αστυνομία προχώρησε σε διερεύνηση και ο αστυνομικός φάκελος διαβιβάστηκε στη Νομική Υπηρεσία περί τον Ιούνιο του 2011 με εισήγηση την ποινική δίωξη του κατηγορούμενου αναδόχου πατέρα για το αδίκημα της άσεμνης επίθεσης, ότι δηλαδή σε άγνωστες ημερομηνίες μεταξύ 13.12.1993 και 7.8.2000 αυτός άσεμνα επιτίθετο εναντίον της Έλενας Φραντζή.

Η Αστυνομία εισηγείτο και την ποινική δίωξη της συζύγου του κατηγορούμενου, αλλά για τα αδικήματα της επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης εις βάρος της Έλενας Φραντζή, πλην όμως ο τέως Γενικός Εισαγγελέας στη βάση του συλλεχθέντος μαρτυρικού υλικού αποφάσισε τη μη άσκηση δίωξης εναντίον της.

Αναφορικά με τη Λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας που είχε υπό την εποπτεία της τη συγκεκριμένη οικογένεια, κρίθηκε ότι δεν υπήρχε επαρκής μαρτυρία εναντίον της για τη στοιχειοθέτηση ποινικού αδικήματος, σύμφωνα και με την εισήγηση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τη Νομική Υπηρεσία, μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας εναντίον του κατηγορούμενου, η υπόθεση επαναξιολογήθηκε, και ο νυν Γενικός Εισαγγελέας έδωσε οδηγίες για δίωξη της συζύγου του κατηγορούμενου για τα αδικήματα της επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης. Όπως αναφέρεται, ασκήθηκε ποινική δίωξη και η υπόθεση εκκρεμεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο για εκδίκαση.

O δημοσιογράφος του «Φιλελεύθερου» Παναγιώτης Δημόπουλος συναντήθηκε με τον ιερέα Στυλιανό Σάββα ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι αθώος.

«Εγώ, η Έλενα και ο Θεός ξέρουμε την αλήθεια». Εξιστορεί τα γεγονότα από τη δική του σκοπιά και μιλάει για την Έλενα, γιατί δεν πήγε στην κηδεία της και τι συνέβη με την Ιερά Σύνοδο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις