Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Σπαράζει καρδιές η μητέρα του Μάριου – “Βοηθήστε με να βρω τα κόκαλά του”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαράζει καρδιές η μητέρα του Μάριου – “Βοηθήστε με να βρω τα κόκαλά του”

Σπαράζει καρδιές η κατάθεση της μητέρας του άτυχου Μάριου. Έξι χρόνια μετά και ενώ η σορός του Μάριου Παπαγεωργίου δεν έχει βρεθεί, η μητέρα του, Βαρβάρα Θοδωράκη, ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα για να καταθέσει. Η γυναίκα, λύγισε, αφού εμπιστεύτηκε, όπως λέει, τον κεντρικό κατηγορούμενο, έναν 73χρονο, στον οποίο έχει επιβληθεί η ποινή της ισόβιας […]

Σπαράζει καρδιές η κατάθεση της μητέρας του άτυχου Μάριου.

Έξι χρόνια μετά και ενώ η σορός του Μάριου Παπαγεωργίου δεν έχει βρεθεί, η μητέρα του, Βαρβάρα Θοδωράκη, ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα για να καταθέσει.

Η γυναίκα, λύγισε, αφού εμπιστεύτηκε, όπως λέει, τον κεντρικό κατηγορούμενο, έναν 73χρονο, στον οποίο έχει επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και τους συνεργούς του.

«Δολοφόνοι σκοτώσατε το παιδί μου»

Ήταν Αύγουστος του 2012 όταν εξαφανίστηκε ο Μάριος, με τους απαγωγείς του να ζητούν 620.000 ευρώ λύτρα για να τον παραδώσουν πίσω στην οικογένεια του.

Στο άκουσμα της απαγωγής του Μάριου, απευθύνθηκε στον 73χρονο, ο οποίος εμφανιζόταν ως πρόσωπο με υψηλές διασυνδέσεις, επαφές με το FBI και άλλους ισχυρούς.

«Βοηθήστε με να βρω που έχουν πετάξει τα κόκαλα του παιδιού μου…» είπε.

“Έβαλα τα φίδια και σκότωσαν το παιδί μου”.

Όπως είπε, η γνωριμία με τον 73χρονο έγινε πριν από 17 χρόνια, με τον καταδικασμένο να υποστηρίζει ότι ήταν υπασπιστής Αμερικανών στρατηγών, πράγμα που επιβεβαίωνε και η σύζυγος του κατηγορουμένου.

«Ο δολοφόνος έρχονταν και έπιανε κουβέντα με το Μάριο, του είχε δανείσει για 15 ημέρες ένα αυτοκίνητο. Είχε εντυπωσιάσει τον παιδί μου και εμάς. Η οικογένεια του έδειχνε να είναι συγκροτημένη, μόνο και μόνο για να μας προσεγγίσουν. Έβλεπα ότι το παιδί μου ήταν ικανοποιημένο από αυτή την φιλία… Η μάνα μου, ήταν από τα ίδια χωριά με δολοφόνο και αυτό μας έπεισε…Του είχε τρομερή εμπιστοσύνη», είπε η κ. Θεοδωράκη.

Όπως είπε, υπήρχε σχέδιο από ένα χρονικό σημείο και μετά, ώστε ο Μάριος να αποκτήσει μία πολύ στενή σχέση μαζί του.

«Είχα ένα παιδί, πολύ καλό παιδί…» (pics)

Κάθε ημέρα, ο 73χρονος  επικοινωνούσε τόσο με τον Μάριο όσο και με την ίδια. Στόχος, η περιουσία της οικογένειας της.

«Ήξεραν για τα περιουσιακά μου στοιχεία. Είχα την αφέλεια και τα έλεγα μόνη μου. Από εμένα είχαν μάθει τα περισσότερα. Λυπάμαι και μέμφομαι τον εαυτό μου για αυτό. Τους είχα πει και για τις καταθέσεις μου. Γνώριζαν ότι είχα 450 χιλ. ευρώ στην τράπεζα αλλά όχι ότι τα είχα δεσμεύσει για αγορά οικοπέδου. Είχα βάλει δυο φίδια μέσα στο σπίτι μου» είπε η μάρτυρας.

Η 9η Αυγούστου

Σύμφωνα με την μάρτυρα εκείνη την ημέρα ο Μάριος είχε μαζί του έναν φάκελο με 6 χιλιάδες ευρώ. Η ίδια υπέθεσε ότι τα είχε πάρει για τις διακοπές του.

Εκείνο το βράδυ είπε στην μητέρα και στη γιαγιά του ότι θα αργήσει να επιστρέψει στο εξοχικό τους.

«Στις 3 ξημερώματα χτυπάει το σταθερό τηλέφωνο. Μια φωνή από την άλλη πλευρά της γραμμής μου είπε: ‘’Κυρία μου δίναμε καθαρό πράγμα στο γιο σας μας χρωστάει 620 χιλ. ευρώ’’. Νόμιζα ότι που έκαναν πλάκα… Μέσα στη σύγχυση μου ο μόνος άνθρωπος που μου σκέφτηκα να τηλεφωνήσω τότε, ήταν ο πράκτορας (ο κατηγορούμενος).

Τηλεφώνησα στη γυναίκα του και εκείνη σαν περίμενε το τηλεφώνημά μου το σήκωσε αμέσως. Της είπα τι συνέβη. Μου είπε πως ο άνδρας ήταν με κάποιον στρατηγό, πως θα τον ειδοποιούσε και εκείνος θα με καλούσε. Φυσικά δεν με κάλεσε ποτέ… Σκέφτηκα ότι θα είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο αφού έλεγε ότι ήταν αρχηγός της ΕΥΠ.

Ακολούθησε και δεύτερο τηλεφώνημα και η ίδια φωνή μου είπε τα ίδια ότι ο Μάριος χρωστάει 620 χιλιάδες ευρώ… Μια φορά μου είπαν ότι θα θα τον σκοτώσουν και κάποια άλλη ότι θα τον στείλουν στην Αμερική».

Σύμφωνα με την μητέρα, όταν συναντήθηκε με την σύζυγο του κατηγορουμένου εκείνη της είπε ότι ο Μάριος παίρνει ναρκωτικά και ότι την προηγούμενη ημέρα τον είχε δει να διασκεδάζει με “ένα γκομενάκι”.

Όπως είπε, η κατηγορουμένη σύζυγος την απέτρεψε από το να πάει στην αστυνομία, λέγοντας της πως είναι γεμάτη ρουφιάνους, ενώ το ίδιο της είπε και ο 73χρονος.

«Μου είπε πως πρόκειται για χρωστούμενα και όχι λύτρα…» ανέφερε για να συνεχίσει:

«Το μόνο που ήθελα ήταν να πάρω γιο μου πίσω… Προσπαθούσα να μαζέψω χρήματα. Σε άλλους έλεγα ότι είμαι άρρωστη, και σε άλλους την αλήθεια… Όταν είδαν ότι δεν μπορώ να τα μαζέψω μου είπαν να πάω σε τοκογλύφο…

Η κουμπάρα μου μου έστειλε 40 χιλ. ευρώ, είχε όμως φωτογραφίσει τα χρήματα. Όταν τους το είπα, ο κατηγορούμενος χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι και είπε ‘’παραιτούμαι’’… Μου έλεγαν ότι ο Μάριος είναι ναρκομανής ότι έπρεπε να δώσω λεφτά.

Ήμουν ηλίθια… Μου ζητούσαν να δώσω όσο χρήματα είχα μαζέψει. Τότε ήταν 270 χιλ ευρώ… Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι μου έλεγαν να πάω στην αστυνομία αλλά είχα εμπιστοσύνη στον ‘’εγκέφαλο’’. 16 Αυγούστου πήγα στην αστυνομία και έκανα καταγγελία…

Είχα αρχίσει να φοβάμαι, να σπάω. Φοβόμουν ότι θα σκοτώσουν το παιδί μου. Με πήρε κάποιος αστυνομικός και πήγαμε σπίτι και πήραμε 313 χιλ. ευρώ… Οι αστυνομικοί που είπαν είναι δική σου υπόθεση αν θα τα δώσεις… Μου είχαν πει πως όταν τους δώσω τα χρήματα, θα αγκαλιάσω την άλλη ημέρα το πρωί το παιδί μου.

Πρόεδρος: Πότε σταματήσετε να έχετε επαφή;

Μάρτυρας: Μου είπε η αστυνομία να μην διακόψω τις σχέσεις μου μαζί τους. Τους είχα σιχαθεί… Έμαθα εκ των υστέρων ότι είχαν σκοτώσει παιδί μου από την πρώτη ημέρα…

Πρόεδρος: Τι άλλο μάθατε εκ των υστέρων για πρώτο κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Ότι ποτέ δεν είχε δουλέψει στη ζωή του, δεν είχε κάνει ποτέ φορολογική δήλωση.

Το αίμα στο αυτοκίνητο

Η μητέρα υποστήριξε ότι είχαν σκοτώσει το παιδί της από την πρώτη ημέρα, αφού βρέθηκε στο αυτοκίνητο αίμα του αλλά και γενετικό υλικό του 73χρονου. Αίμα βρέθηκε εκτός από το πορτ παγκαζ και στην καμπίνα του αυτοκινήτου.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Απριλίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις