Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / 3 λόγοι για να τρώμε ηλιόσπορους καθημερινά
ΥΓΕΙΑ

3 λόγοι για να τρώμε ηλιόσπορους καθημερινά

Οι ηλιόσποροι είναι ένα υγιεινό και απολαυστικό σνακ για μικρούς και μεγάλους και μπορούν με πολύ εύκολο τρόπο να ενταχθούν στην καθημερινή μας διατροφή. Είναι σημαντικό να τρώμε ηλιόσπορους και παρακάτω θα βρείτε και τους λόγους. Έχουν αντιφλεγμονώδης ιδιότητες. Οι ηλιόσποροι έχουν πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη E η οποία έχει την ιδιότητα να εξουδετερώνει […]

Οι ηλιόσποροι είναι ένα υγιεινό και απολαυστικό σνακ για μικρούς και μεγάλους και μπορούν με πολύ εύκολο τρόπο να ενταχθούν στην καθημερινή μας διατροφή. Είναι σημαντικό να τρώμε ηλιόσπορους και παρακάτω θα βρείτε και τους λόγους.

Έχουν αντιφλεγμονώδης ιδιότητες. Οι ηλιόσποροι έχουν πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη E η οποία έχει την ιδιότητα να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που συσσωρεύονται στον οργανισμό μας.

Ο ηλιόσπορος λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε Βιταμίνη Ε φαίνεται ότι μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα του άσθματος, της οστεοαρθρίτιδας και της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Ποια η σωστή διατροφή ανάλογα με την ηλικία;

Μειώνουν τη χοληστερίνη.Οι ηλιόσποροι περιέχουν φυτοστερόλες οι οποίες όπως προκύπτει από πολυάριθμες μελέτες έχουν την τάση να μειώνουν τα επίπεδα της ‘κακής’ χοληστερίνης στον οργανισμό μας.

Χαλαρώνουν τα νεύρα μας. Συγκεκριμένα, ο ηλιόσπορος αποτελεί πολύ καλή πηγή μαγνησίου. Το μαγνήσιο βοηθά στον έλεγχο του νευρικού και μυϊκού τόνου και η έλλειψή του σχετίζεται με υπερδραστηριότητα των νεύρων μας προκαλώντας μυϊκές συσπάσεις, ημικρανίες, μυϊκές κράμπες, νευρικότητα και κόπωση.

Μέλι: Τέσσερις χρήσεις του για πρώτες βοήθειες στο σπίτι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις