Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κοτζιάς: Η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει αποζημίωση για τον εμβολισμό του σκάφους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς: Η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει αποζημίωση για τον εμβολισμό του σκάφους

Πιθανή η διεκδίκηση αποζημίωσης για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό. Η επικίνδυνη ενέργεια της Τουρκίας στα Ίμια τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε ταρακουνήσει ολόκληρη τη χώρα. Ο Νίκος Κοτζιάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί αποζημίωση από την Άγκυρα. Τα εξοργιστικά βίντεο που δείχνουν τον εμβολισμό […]

Πιθανή η διεκδίκηση αποζημίωσης για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό.

Η επικίνδυνη ενέργεια της Τουρκίας στα Ίμια τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε ταρακουνήσει ολόκληρη τη χώρα.

Ο Νίκος Κοτζιάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί αποζημίωση από την Άγκυρα.

Τα εξοργιστικά βίντεο που δείχνουν τον εμβολισμό του «Γαύδος» από την τουρκική ακταιωρό

Ο υπουργός Εξωτερικών σε έγγραφη απάντησή του σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Αντωνιάδη, αναφέρει:

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών εξετάζουν κάθε πλευρά που αφορά την πιθανότητα διεκδίκησης οικονομικής αποζημίωσης για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, κατά το συμβάν της 12ης Φεβρουαρίου 2018, στην περιοχή των Ιμίων».

Καμμένος: Απέδειξα στο ΝΑΤΟ ότι ο εμβολισμός δεν ήταν ατύχημα

Το υπουργείο Εξωτερικών μεριμνά για την αποτελεσματική προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και τον άμεσο εντοπισμό των παράτυπων ενεργειών και παράνομων διεκδικήσεων της γείτονος.

Επίσης, προβαίνει συστηματικά στα κατάλληλα κατά περίπτωση διαβήματα διαμαρτυρίας, καθώς και σε κάθε προβλεπόμενη ενέργεια για την ενημέρωση εταίρων και συμμάχων, σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Αυτό έπραξε, συμπληρώνει ο κ. Κοτζιάς, και στην περίπτωση του περιστατικού με το ΠΑΘ, προβαίνοντας σε όλες τις δέουσες ενέργειες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις