Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μαγικές ανοιξιάτικες αποδράσεις μόλις δύο ώρες από την Αθήνα
PLUS

Μαγικές ανοιξιάτικες αποδράσεις μόλις δύο ώρες από την Αθήνα

Η άνοιξη μπήκε και σιγά σιγά λουλουδιάζει τα μονοπάτια και ομορφαίνει τα χωριά γύρω από την Αθήνα. Δείτε κάποιους προορισμούς που ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους και βρίσκονται πραγματικά μια… ανάσα από την Αθήνα.   Στη Νεμέα Μιάμιση ωρίτσα από την Αθήνα, βρίσκεται ένας καταπληκτικός αρχαιολογικός χώρος, ένα χωριό με σούπερ φαγητό και ακόμα καλύτερο […]

Η άνοιξη μπήκε και σιγά σιγά λουλουδιάζει τα μονοπάτια και ομορφαίνει τα χωριά γύρω από την Αθήνα.

Δείτε κάποιους προορισμούς που ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους και βρίσκονται πραγματικά μια… ανάσα από την Αθήνα.

 

Στη Νεμέα

Μιάμιση ωρίτσα από την Αθήνα, βρίσκεται ένας καταπληκτικός αρχαιολογικός χώρος, ένα χωριό με σούπερ φαγητό και ακόμα καλύτερο κρασί, κάμποσα επισκέψιμα οινοποιεία για να εμπλουτίσετε τις οινικές σας γνώσεις, και ένα άψογα σχεδιασμένο δίκτυο λουλουδιασμένων μονοπατιών, τα οποία μπορείτε να διασχίσετε με τα πόδια ή με τα ποδήλατα.

 

Στον Ελικώνα

Στις ανεξερεύνητες πλαγιές της Βοιωτίας, μια ώρα και κάτι από την πόρτα του σπιτιού σας, κρύβονται εκπλήξεις που περιλαμβάνουν ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μεσαιωνικά μοναστήρια της Ελλάδας, τον περίφημο Όσιο Λουκά, ένα χωριουδάκι χάρμα οφθαλμών, το Κυριάκι, και πολλά μονοπάτια ιδανικά για ανοιξιάτικες πεζοπορίες στα λουλουδιασμένα τοπία της γενέτειρας του Ηρακλή.

 

«Πλέκουν» το εγκώμιο για την Ελλάδα – Οι λόγοι για να την επισκεφτείς

 

Και για όσους προνοήσουν να φτάσουν ως εδώ με τα καλαθάκια του πικνίκ, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Κυριάκι απλώνεται η Αρβανίτσα, ένας υπέροχος, καταπράσινος χώρος δασικής αναψυχής ό,τι πρέπει για να… στρωθείτε.

 

Στη Ζήρεια

Μπορεί η Ορεινή Κορινθία να έχει αποκτήσει τη φήμη του χειμερινού, και δη τσιμπημένου, προορισμού, έχει όμως φανταστικά ανοιξιάτικα τοπία και τιμές που… τραβάν’ την κατηφόρα με το που λιώσουν τα χιόνια στις κορυφές της.

Στα «οπωσδήποτε» συγκαταλέγονται: Οι δύο λίμνες της –Δόξα, με το ειδυλλιακό τοπίο, και Στυμφαλία, με τους μύθους και το υποδειγματικό, διαδραστικό και διασκεδαστικό Μουσείο Περιβάλλοντος.

Το άριστα σηματοδοτημένο, ειδυλλιακό αυτή την εποχή, δίκτυο μονοπατιών της. Τα σταματημένα στον χρόνο χωριουδάκια της ανατολικής πλευράς του βουνού, το Κεφαλάρι και ο Ασπρόκαμπος, και η διακριτική γοητεία του Νότου, στη Λαύκα και στην Καστανιά. Και βέβαια, τα πιο «κοσμικά» Άνω, Κάτω και Μεσαία Τρίκαλα, και η Γκούρα.

 

Στα Γεράνεια

Όσοι θέλετε περισσότερο περπάτημα στη φύση και λιγότερη οδήγηση… εδώ είστε. Τα Γεράνεια Όρη φημίζονται για τα μονοπάτια τους, που αυτή την εποχή πλημμυρίζουν από αγριολούλουδα, και τη φαντασμαγορική τους θέα στη θάλασσα.

 

Οι «καυτοί» προορισμοί του TripAdvisor για το 2018

 

Μια από τις ευκολότερες διαδρομές που μπορείτε να κάνετε είναι το γνωστό και ως Κίτρινο Μονοπάτι, που ξεκινά από τον Όσιο Πατάπιο κοντά στο Λουτράκι και ανηφορίζει προς την Πηγή Πίντιζα, περνά μέσα από ανθισμένα λιβάδια και πυκνά δάση, πριν καταλήξει στα Πίσια, και την φημισμένη ταβέρνα Πλάτανος για το απαραίτητο τσιμπούσι που θα αναπληρώσει τις χαμένες μας θερμίδες.

Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 6,3 χιλιόμετρα, και η διάρκειά της περί τις τρεις-τρεισήμισι ώρες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις