Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Κάνε τα κεριά σου να κρατάνε περισσότερο
PLUS

Κάνε τα κεριά σου να κρατάνε περισσότερο

Τα κεριά στο σπίτι είναι πολύ ωραία και προσθέτουν χωρίς αμφιβολία ζεστασιά στην ατμόσφαιρα. Υπάρχουν, λοιπόν τρόποι να τα κάνεις να «καίνε» πιο αργά. Αποθήκευση. Πρώτα πρώτα, έχει σημασία να τα διατηρείς σωστά έτσι ώστε να μην λιώνουν… άσκοπα. Να τα φυλάς, λοιπόν, πάντα σε δροσερά, ξηρά μέρη, μακριά από τον ήλιο ή πηγές θερμότητας, […]

Τα κεριά στο σπίτι είναι πολύ ωραία και προσθέτουν χωρίς αμφιβολία ζεστασιά στην ατμόσφαιρα. Υπάρχουν, λοιπόν τρόποι να τα κάνεις να «καίνε» πιο αργά.

Αποθήκευση. Πρώτα πρώτα, έχει σημασία να τα διατηρείς σωστά έτσι ώστε να μην λιώνουν… άσκοπα. Να τα φυλάς, λοιπόν, πάντα σε δροσερά, ξηρά μέρη, μακριά από τον ήλιο ή πηγές θερμότητας, όπως φούρνο ή λάμπες.

Το φιτίλι. Πριν ακόμη ανάψεις το κερί για πρώτη φορά, κόψε το φιτίλι. Δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2 με 2,5 εκατοστά και γι’ αυτό καλό είναι να το ψαλιδίζεις κάθε φορά πριν το ανάψεις από εκεί και πέρα. Όταν είναι μεγαλύτερο, θα «καπνίζει» περισσότερο, θα πέφτει από το βάρος και θα λιώνει το κερί άνισα, ενώ παράλληλα υπάρχει πιθανότατα να τρεμοπαίζει ενοχλητικά.

Το νέο superfood που απαιτείται να δοκιμάσεις

Μην τα καις ανεξέλεγκτα. Έχε πάντα στο νου σου στη «λιμνούλα» που δημιουργεί καθώς λιώνει. Μόλις τη δεις να φτάνει στα όρια να… ξεχειλίσει, σβήσ’ το. Άστο να κρυώσει και το ανάβεις ξανά τότε.

Φύσηξε βοριάς. Φρόντισε να μην αφήνεις αναμμένα κεριά σε… ρεύμα. Εκτός του κινδύνου φωτιάς που μπορεί να ενέχει κάτι τέτοιο, θα κάνει τα κεριά να καούν ανομοιόμορφα, άρα και δύσκολο να ξαναχρησιμοποιηθούν.

Προσοχή στο σχήμα. Τα κυκλικά κεριά καίγονται πιο ομοιόμορφα από εκείνα που έχουν παράξενα σχήματα αφού η απόσταση του φιτιλιού είναι η ίδια από κάθε άκρη του.

Είναι η πιο βαθιά και αναμφίβολα η ωραιότερη φυσική πισίνα του κόσμου

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις