Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / «Πράσινο φως» από τον ESM για την εκταμίευση της δόσης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πράσινο φως» από τον ESM για την εκταμίευση της δόσης

Εγκρίθηκε από τον ESM η εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Από αυτά τα 5,7 δισ. ευρώ, τα 3,3 δισ. ευρώ θα καλύψουν τις τρέχουσες χρηματοδοτικές ανάγκες, τα 1,9 δισ. ευρώ θα πάνε για το «ταμειακό μαξιλάρι» που σχηματίζεται για τη μετά το Μνημόνιο εποχή και τα 500 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την εξόφληση […]

Εγκρίθηκε από τον ESM η εκταμίευση των 5,7 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

Από αυτά τα 5,7 δισ. ευρώ, τα 3,3 δισ. ευρώ θα καλύψουν τις τρέχουσες χρηματοδοτικές ανάγκες, τα 1,9 δισ. ευρώ θα πάνε για το «ταμειακό μαξιλάρι» που σχηματίζεται για τη μετά το Μνημόνιο εποχή και τα 500 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου.

Διαβάστε ακόμα:

Άγριες περικοπές στις συντάξεις χηρείας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) συγκλήθηκε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης και ενέκρινε τη δόση των 6,7 δισ. ευρώ. Η δεύτερη υπό- δόση ύψους 1 δισ. ευρώ θα καταβληθεί τον Απρίλιο.

Στόχος η ελληνική κυβέρνηση να έχει μειώσει επαρκώς τις καθυστερούμενες πληρωμές της προς τον ιδιωτικό τομέα και να έχει συνεχίσει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Όπως έχει επισημανθεί- ειδικά οι εκταμιεύσεις για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών- εξαρτώνται από την «ικανοποιητική απόδοση» της Ελλάδας στη μείωση του αποθέματος ληξιπρόθεσμων οφειλών με τα ήδη εκταμιευθέντα κεφάλαια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις