Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς (pics)
ΚΟΣΜΟΣ

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς (pics)

Αίσθηση προκαλούν οι εξελίξεις και οι λεπτομέρειες που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας. Η πυρκαγιά στο εμπορικό στη Ρωσία κόστισε τη ζωή σε 64 άτομα, εκ των οποίων τα 41 ήταν παιδιά. Και οι περισσότεροι έχουν το ερώτημα του συναγερμού και πως κανείς τους δεν άκουσε να ηχεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λοιπόν, ο συναγερμός στο εμπορικό […]

Αίσθηση προκαλούν οι εξελίξεις και οι λεπτομέρειες που έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας.

Η πυρκαγιά στο εμπορικό στη Ρωσία κόστισε τη ζωή σε 64 άτομα, εκ των οποίων τα 41 ήταν παιδιά. Και οι περισσότεροι έχουν το ερώτημα του συναγερμού και πως κανείς τους δεν άκουσε να ηχεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λοιπόν, ο συναγερμός στο εμπορικό κέντρο ήταν χαλασμένος από τις 19 Μαρτίου! Ο συνδυασμός του ότι οι έξοδοι κινδύνου ήταν κλειστές, ο φρουρός ασφαλείας δεν ειδοποίησε τον κόσμο να φύγει και η πυροσβεστική κλήθηκε αργά οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία.

Διαβάστε ακόμα:

Οι χώρες που «τελειώνουν» Ρώσους διπλωμάτες

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Αλεξάντερ Μπαστρίκιν δήλωσε ότι από τις 19 Μαρτίου το σύστημα συναγερμού ήταν χαλασμένο αλλά κανένας δεν ασχολήθηκε με το πρόβλημα. «Δεν μπορούμε να δώσουμε κάποια λογική εξήγηση για αυτό. Υπάρχουν 37 πτώματα που χρειάζονται ανάλυση DNA».

O Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, επισκέφθηκε σήμερα (27/3) τον τόπο της τραγωδίας, κάνοντας για «εγκληματική αμέλεια» που ευθύνεται για τον τόσο μεγάλο αριθμό θυμάτων.

«Τι συμβαίνει εδώ; Δεν είναι πόλεμος, δεν είναι μία τυχαία έκρηξη μεθανίου. Ο κόσμος ήρθε για να χαλαρώσει, (ήταν) παιδιά. Μιλάμε για το δημογραφικό και χάνουμε τόσους ανθρώπους. Γιατί; Εξαιτίας μιας εγκληματικής αμέλειας, από απροσεξία. Πώς είναι δυνατόν να συμβεί αυτό;», διερωτήθηκε ο Πούτιν στη διάρκεια συνάντησής του με υπουργούς στο Κεμέροβο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις