Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αλλαγές και αναταραχή στη νομική ομάδα του Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Αλλαγές και αναταραχή στη νομική ομάδα του Τραμπ

Αναταραχή επικρατεί εντός της νομικής ομάδας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μετά την αλλαγή της απόφασης του Αμερικανού προέδρου, σχετικά με την πρόσληψη δύο αμφιλεγόμενων δικηγόρων που προχώρησαν σε μη αποδεδειγμένους ισχυρισμούς για την έρευνα σχετικά με την υπόθεση της ρωσικής εμπλοκής στις προεδρικές εκλογές του 2016 που διεξάγει ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μάλερ, σχολιάζει το […]

Αναταραχή επικρατεί εντός της νομικής ομάδας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μετά την αλλαγή της απόφασης του Αμερικανού προέδρου, σχετικά με την πρόσληψη δύο αμφιλεγόμενων δικηγόρων που προχώρησαν σε μη αποδεδειγμένους ισχυρισμούς για την έρευνα σχετικά με την υπόθεση της ρωσικής εμπλοκής στις προεδρικές εκλογές του 2016 που διεξάγει ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μάλερ, σχολιάζει το Politico.

Σε ανακοίνωσε που εξέδωσε χθες το πρωί, ο δικηγόρος του Τραμπ, Τζέι Σεκουλόου, επικαλέστηκε προβλήματα σύγκρουσης συμφερόντων ως την βασική αιτία για την μη πρόσληψη του Τζόζεφ ντιΤζένοβα και της Βικτόρια Τόνσινγκ, που είναι σύζυγοι. Οι δύο δικηγόροι θα εκπροσωπούσαν προσωπικά τον πρόεδρο Τραμπ κι όχι τον Λευκό Οίκο, στην υπόθεση της παραπάνω έρευνας.

Νέες απειλές για… αποκεφαλισμούς

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο για την εμπιστοσύνη του σε εμάς και επιθυμούμε να συνεργαστούμε μαζί του, σε άλλα ζητήματα, ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι δύο δικηγόροι.

Η κατάσταση αναταραχής που υπάρχει στη νομική ομάδα του Τραμπ, εξελίσσεται σε μία περίοδο, κατά την οποία, οι δικηγόροι του Αμερικανού προέδρου διαπραγματεύονται το περιεχόμενο μιας ενδεχόμενης κατάθεσής του, στον ειδικό ανακριτή για την Ρωσία.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ποιος εκπροσωπεί τον Τραμπ στις συνομιλίες αυτές.

Παρά το γεγονός, ότι ο πρόεδρος Τραμπ άφησε να εννοηθεί την προηγούμενη εβδομάδα, ότι είναι διατεθειμένος να απαντήσει σε ερωτήσεις του Μάλερ, έχει δεχτεί συμβουλές από νομικούς του στενού περιβάλλοντος του, αλλά κι εξωτερικούς συμβούλους του Λευκού Οίκου, να αποφύγει μία κατάθεση στην ομάδα του ειδικού ανακριτή. Στον Τραμπ έχει επισημανθεί ο κίνδυνος που διατρέχει από μια τέτοια κατάθεση, για την διάπραξη ψευδορκίας.

Η σύντομη προοπτική της ένταξης του ανδρόγυνου των δικηγόρων στη νομική ομάδα του Αμερικανού προέδρου, προκάλεσε αντιδράσεις από την αρχή.

Κλήθηκε ξανά σε ανάκριση ο Νετανιάχου για την υπόθεση διαφθοράς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις