Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσακαλώτος σε Λαρισαίους: Έχετε ένα ελάττωμα εσείς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος σε Λαρισαίους: Έχετε ένα ελάττωμα εσείς

Στη Λάρισα μίλησε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών για να αναλύσει το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για την μετά μνημονίου εποχή. Πολλές ήταν οι ατάκες έκαναν το κοινό να ευθυμήσει. Αρχικά αναφέρθηκε στο ελάττωμα των Λαρισαίων. «Έχετε ένα ελάττωμα. Πίνετε τσίπουρο με γλυκάνισο. Αλλά όπως λένε και στη Πρέβεζα nobody is perfect». Σε […]

Στη Λάρισα μίλησε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών για να αναλύσει το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για την μετά μνημονίου εποχή.

Πολλές ήταν οι ατάκες έκαναν το κοινό να ευθυμήσει.

Αρχικά αναφέρθηκε στο ελάττωμα των Λαρισαίων.

«Έχετε ένα ελάττωμα. Πίνετε τσίπουρο με γλυκάνισο. Αλλά όπως λένε και στη Πρέβεζα nobody is perfect».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφερόμενος σε κάτι που εφαρμόζουν οι Άγγλοι αναφέρθηκε και στη σύζυγό του. «Έχω σκοτσέζα σύζυγο. Στην οικογένειά μου έχω πρόβλημα όταν αναφέρομαι στην Αγγλία ή στους Άγγλους»

Επίσης δεν ξέχασε να μιλήσει για τον αγροτικό τομέα. «Τρεις φορές μου το είπε ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι δυνατόν να το ξεχάσω;».

Τσακαλώτος: Η μείωση των φόρων δεν απαντάει σε όλα τα προβλήματα

Ο υπουργός δήλωσε ότι το Ταμείο δεν ζητάει μείωση του αφορολόγητου από 1.1.2019 και έχει ο ίδιος συμπεριλάβει στο μνημόνιο τη δυνατότητα του Ταμείο να το ζητήσει τον Μάιο.

Επέμεινε στην άποψη του ότι φταίνε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όχι οι δεσμεύσεις που έχει υπογράψει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν ζητάει τη μείωση του αφορολόγητου από τις αρχές του 2019, αντί για τις αρχές τους 2020 που έχει ψηφίσει κυβερνητική πλειοψηφία στην Βουλή, παρά τις ξεκάθαρες προειδοποιήσεις κορυφαίων στελεχών της Κομισιόν ενώπιον 25 και πλέον δημοσιογράφων μέσα στην εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις