Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σαφές μήνυμα Σαμαρά στην Άγκυρα (vid)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαφές μήνυμα Σαμαρά στην Άγκυρα (vid)

Σαφές μήνυμα έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς από την Καλαμάτα, όπου παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της Ελλάδας. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός: «Ελλάδα σημαίνει Ελευθερία. Εδώ γεννήθηκε και η όψη και η κόψη. Να το θυμούνται όλοι». Στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, στις 23 Μαρτίου εορτάζεται συγκεκριμένα η επέτειος της «Προειδοποίησις […]

Σαφές μήνυμα έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς από την Καλαμάτα, όπου παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της Ελλάδας.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός: «Ελλάδα σημαίνει Ελευθερία. Εδώ γεννήθηκε και η όψη και η κόψη. Να το θυμούνται όλοι».

Στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, στις 23 Μαρτίου εορτάζεται συγκεκριμένα η επέτειος της «Προειδοποίησις εις τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς».

Πρόκειται για το πρώτο πολιτικό και διπλωματικό έγγραφο των επαναστατημένων Ελλήνων, το οποίο απηύθυνε από την Καλαμάτα την 23η Μαρτίου 1821 η Μεσσηνιακή Γερουσία, υπό την ηγεσία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.

Τσακαλώτος σε Λαρισαίους: Έχετε ένα ελάττωμα εσείς

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, οι βουλευτές Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωσταντινέας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η αντιπεριφερειάχης Μεσσηνίας Ελένη Αλιφέρη, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις