Καθάρισε τους λεκέδες από ντομάτα

PLUS

Καθάρισε τους λεκέδες από ντομάτα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Σε αντίθεση με άλλους λεκέδες, η ντομάτα δεν αφαιρείται εύκολα από τα υφάσματα και έχει έντονη μυρωδια όταν μένει πάνω σε κάποιο ρούχο. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα και να καταφέρετε να αφαιρέσετε τους δύσκολους αυτούς λεκέδες. Απομακρύνετε όση περισσότερη σάλτσα ντομάτας μπορείτε από το ύφασμα. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε κάποιο κουτάλι ή κάποιο μαχαίρι […]

23.03.2018 | 10:33

Σε αντίθεση με άλλους λεκέδες, η ντομάτα δεν αφαιρείται εύκολα από τα υφάσματα και έχει έντονη μυρωδια όταν μένει πάνω σε κάποιο ρούχο. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα και να καταφέρετε να αφαιρέσετε τους δύσκολους αυτούς λεκέδες.

Απομακρύνετε όση περισσότερη σάλτσα ντομάτας μπορείτε από το ύφασμα. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε κάποιο κουτάλι ή κάποιο μαχαίρι βουτύρου. Είναι ένα βήμα που δεν πρέπει να παραλείψετε διαφορετικά υπάρχει η πιθανότητα να απλωθεί ο λεκές.

Καθαρίστε κρεμμύδια και σκόρδα με μια κίνηση!

Ρίξτε κρύο νερό από το πίσω μέρος του λεκέ όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αφήστε το νερό να τρέξει για 10-15 λεπτά.

Ακόμη, ρίξτε κάποιο υγρό απορρυπαντικό ή υγρό πιάτων πάνω στον λεκέ. Τρίψτε το ελαφρά κάνοντας κυκλικές κινήσεις, ξεκινώντας απ’ έξω και πηγαίνοντας προς το κέντρο του λεκέ. Αφήστε το 10 λεπτά πριν το ξεπλύνετε καλά.

Αν το ρούχο είναι λευκό μπορείτε να βάλετε ένα απαλό λευκαντικό ή λευκό ξύδι και να το τρίψετε με ένα σφουγγάρι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού. Ξεπλύνετε καλά.

Exit mobile version