Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Έληξε η ομηρία στο σούπερ μάρκετ – Νεκρός ο δράστης (pics)
ΚΟΣΜΟΣ

Έληξε η ομηρία στο σούπερ μάρκετ – Νεκρός ο δράστης (pics)

Έληξε ο συναγερμός που σήμανε στη νότια Γαλλία με ομηρία σε σούπερ μάρκετ, της κοινότητας Trebes. Ο δράστης εισήλθε στον χώρο λίγο πριν τις 11:00 (τοπική ώρα) με τα γαλλικά ΜΜΕ να αναφέρουν, πρώτα, ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από έναν πυροβολισμό στην περιοχή. Διαβάστε ακόμα: Άνδρας προσπάθησε να αυτοκτονήσει μέσα στο κοινοβούλιο (vid) Ο ένοπλος άνδρας δήλωσε μαχητής του […]

Έληξε ο συναγερμός που σήμανε στη νότια Γαλλία με ομηρία σε σούπερ μάρκετ, της κοινότητας Trebes.

Ο δράστης εισήλθε στον χώρο λίγο πριν τις 11:00 (τοπική ώρα) με τα γαλλικά ΜΜΕ να αναφέρουν, πρώτα, ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από έναν πυροβολισμό στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμα:

Άνδρας προσπάθησε να αυτοκτονήσει μέσα στο κοινοβούλιο (vid)

Ο ένοπλος άνδρας δήλωσε μαχητής του Ισλαμικού Κράτους. Για αυτό και οι Αρχές αντιμετώπισαν το περιστατικό ως τρομοκρατική επίθεση.

Πληροφορίες της Αστυνομίας στην The Independent, έκαναν λόγο για δύο νεκρούς και δύο τραυματίες, ένα αστυνομικό και μια γυναίκα.

 

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (50 αστυνομικοί και άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, τρία ελικόπτερα και πολλά ασθενοφόρα).

«Δυστυχώς θεωρούμε ότι υπάρχουν νεκροί, αλλά δεν μπορούμε να φέρουμε γιατρό στο σημείο για να το επιβεβαιώσουμε», δήλωσε ο στρατηγός Ζαν Βαλερί Λετερμάν, διοικητής της χωροφυλακής της περιοχής Languedoc-Roussillon. Το ότι υπάρχουν νεκροί το επιβεβαίωσε και ο Δήμαρχος.

Τα στοιχεία του δράστη

Είναι Μαροκινός, γύρω στα 30, σύμφωνα με την Parisien, και εισέβαλε οπλισμένος με μαχαίρια, όπλο και χειροβομβίδες στο σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ένοπλος φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος (Αλλάχ ου Ακμπάρ), θα σας σκοτώσω όλους» και δήλωσε «στρατιώτης του ISIS».

Ο ένοπλος ζήτησε την απελευθέρωση του Σαλάχ Αμπντεσλάμ. Είναι ο ενορχηστρωτής των συντονισμένων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015.

Οι τελευταίες πληροφορίες μάλιστα έκαναν λόγο και για ένα τρίτο νεκρό με μια σφαίρα στο κεφάλι, σε χαντάκι, σε περιοχή που απέχει μόλις 20 λεπτά από το σούπερ μάρκετ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις