Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Η “εξαφανισμένη από τον χάρτη Κρήτη στους δορυφόρους της NASA (pics)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η “εξαφανισμένη από τον χάρτη Κρήτη στους δορυφόρους της NASA (pics)

Οι δορυφόροι της NASA “ψάχνουν” να βρουν την… Κρήτη, καθώς η αφρικανική σκόνη κυριολεκτικά την «εξαφάνισε» από το οπτικό τους πεδίο. Το φαινόμενο της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης που βρίσκεται σε εξέλιξη χαρακτηρίζεται ως πρωτοφανούς έντασης, «πνίγοντας» στην κυριολεξία ένα μεγάλο τμήμα της Ελλάδας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Κρήτη, όπου χθες η ορατότητα είναι από περιορισμένη έως […]

Οι δορυφόροι της NASA “ψάχνουν” να βρουν την… Κρήτη, καθώς η αφρικανική σκόνη κυριολεκτικά την «εξαφάνισε» από το οπτικό τους πεδίο.

Το φαινόμενο της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης που βρίσκεται σε εξέλιξη χαρακτηρίζεται ως πρωτοφανούς έντασης, «πνίγοντας» στην κυριολεξία ένα μεγάλο τμήμα της Ελλάδας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην Κρήτη, όπου χθες η ορατότητα είναι από περιορισμένη έως μηδενική, με τους κατοίκους να χρησιμοποιούν από μαντήλια μέχρι και αντιασφυξιογόνες μάσκες για να προστατευτούν από τη σκόνη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η σκόνη που έχει μεταφερθεί από την έρημο Σαχάρα έχει καλύψει την Κρήτη «εξαφανίζοντας» την ακόμη και τους δορυφόρους. Η λήψη από τον δορυφόρο της NASA Agua είναι αποκαλυπτική για την έκταση του φαινομένου.

 

Σε πύρινο κλοιό η Κρήτη – Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

 

Οι ισχυροί νοτιάδες η ταχύτητα των οποίων ξεπερνά τα 135 χλμ μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες σκόνης από τη Σαχάρα ενώ το ΕΚΑΒ έχει κληθεί να παραλάβει αρκετά περιστατικά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και έχουν αυξημένα συμπτώματα αλλεργίας αλλά και αναπνευστικά προβλήματα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις