Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πολιτικά τάκλιν
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολιτικά τάκλιν

από τον Γιάννη Ντσούνο Άρχισαν τα τηλέφωνα Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ο πρωθυπουργός, στην οποία εκτός από τα συγχαρητήρια για την εκλογή του ως πρόεδρου της Ρωσίας συνομίλησαν και για την Τουρκία . Όλο γύρω-γύρω το πάει ο πρωθυπουργός, αλλά να σηκώσει το τηλέφωνο να πάρει τον Ερντογάν, ούτε λόγος δεν γίνεται. […]

από τον Γιάννη Ντσούνο

Άρχισαν τα τηλέφωνα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ο πρωθυπουργός, στην οποία εκτός από τα συγχαρητήρια για την εκλογή του ως πρόεδρου της Ρωσίας συνομίλησαν και για την Τουρκία . Όλο γύρω-γύρω το πάει ο πρωθυπουργός, αλλά να σηκώσει το τηλέφωνο να πάρει τον Ερντογάν, ούτε λόγος δεν γίνεται.

Η απορία

Ανήκει στον πρώην υπουργό παιδείας Νίκο Φίλη, που αναρωτήθηκε αν είναι δυνατόν το Σύνταγμα της χώρας να έχει αναφορά στην Αγία Τριάδα στην επικεφαλίδα του. Και συνέχισε ο πρώην υπουργός: «Σε άλλα θέματα έχουμε το άλλοθι της τρόικας , δεν μπορούμε να έχουμε και το άλλοθι του Ιερώνυμου». Δεν θα σταματήσει αυτή η κόντρα με τον αρχιεπίσκοπο ή κάνω λάθος; Άλλωστε για ζήτημα της εκκλησίας και των θρησκευτικών αποχώρησε από την κυβέρνηση και δεν το ξεχνάει αυτό, φαίνεται, ο κ. Φίλης.

Συνταξιούχοι δύο ταχυτήτων

Πέρασε από την Βουλή διάταξη, με την οποία εξαιρούνται των περικοπών στην σύνταξή τους όσοι συνταξιούχοι της Τράπεζας της Ελλάδας εργάζονται. Ανάμεσά τους και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπαλαούρας. Λέτε να τους ξέφυγε κατά λάθος η διάταξη; Ο ίδιος πάντως ο κ. Μπαλαούρας δήλωσε ότι η σύνταξή του έχει περικοπεί σε ποσοστό 70%.

Μπαλαούρας: Ο Καμμένος έχει προκαλέσει και στο παρελθόν προβλήματα στην κυβέρνηση

Το κόμμα του Γιάνη

Το νέο κόμμα που θα κατέλθει στις επόμενες εκλογές είναι το «ΜέΡΑ 25» και επικεφαλής είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Και η μετάφραση -Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής. Απορία δική μας: Ο κ. Βαρουφάκης εντάσσει τον εαυτό του στους αντιμνημονιακούς. Αλλά τι μνημόνιο θα πολεμάει, αφού από τον Αύγουστο και μετά δεν θα υπάρχει μνημόνιο;

Τρεις και το λουρί

Μια, δύο, τρεις φορές ήτα υποψήφια για καλύτερη ευρωβουλευτής η Εύα Καϊλή και τελικά τα κατάφερε με την τρίτη. Ψηφίστηκε ως καλύτερη ευρωβουλευτής και μπράβο της, γιατί το παλεύει εκεί εις τας Βρυξέλλας.

Παραλίγο ξύλο

…στο ελληνικό κοινοβούλιο την Πέμπτη, όταν στο βήμα της ολομέλειας ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, που άρχισε να φωνάζει προς τους βουλευτές των άλλων κομμάτων ότι είναι προδότες και ξέρουν τι τους περιμένει. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης πήγε μπροστά στον Λαγό και τα πνεύματα οξύνθηκαν με αποτέλεσμα ο προεδρεύων Σπύρος Λυκούδης να καλέσει την φρουρά και να διακόψει προσωρινά την συνεδρίαση.

Ο κακός χαμός στη Βουλή: Εκτός εαυτού ο Γιάννης Λαγός (vid)

Τίμησαν τους νεκρούς

Την μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών τίμησαν οι συμμετέχοντες στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ανάμεσά τους και ο Αλέξης Τσίπρας, και γι’ αυτό φόρεσαν στο πέτο τους μια κορδέλα λόγω της συμπλήρωσης δυο χρόνων από την επίθεση.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις