Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / “Βόμβα” για Μπαλαούρα – Εξαιρείται από διάταξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Βόμβα” για Μπαλαούρα – Εξαιρείται από διάταξη

Σάλο αναμένεται να προκαλέσει η διάταξη του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου στην εγκύκλιο για την απασχόληση των συνταξιούχων. Με την εν λόγω διάταξη εξαιρούνται οι συνταξιούχοι της Τράπεζας της Ελλάδος από τις περικοπές των αποδοχών όσων συνταξιούχων συνεχίζουν να εργάζονται. Όπως γράφουν σήμερα «Τα Νέα» στην κατηγορία αυτή εμπίπτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας! Όλοι θυμόμαστε […]

Σάλο αναμένεται να προκαλέσει η διάταξη του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου στην εγκύκλιο για την απασχόληση των συνταξιούχων.

Με την εν λόγω διάταξη εξαιρούνται οι συνταξιούχοι της Τράπεζας της Ελλάδος από τις περικοπές των αποδοχών όσων συνταξιούχων συνεχίζουν να εργάζονται.

Όπως γράφουν σήμερα «Τα Νέα» στην κατηγορία αυτή εμπίπτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας!

Όλοι θυμόμαστε πως ο Μάκης Μπαλαούρας είχε εισπράξει και την 13η σύνταξη που είχε μοιράσει ο Αλέξης Τσίπρας στο τέλος του 2016 όπως είχε καταγγείλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΤτΕ με τον ίδιο να το επιβεβαιώνει και να αποδίδει το «λάθος» στο γεγονός ότι «στο σύστημα φαίνομαι χαμηλοσυνταξιούχος».

Το δημοσίευμα, μάλιστα, υποστηρίζει ότι, όπως καταγγέλλεται, πρόκειται για φωτογραφική διάταξη με άμεσα ωφελούμενο τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος.

Ανακοίνωση- καταπέλτης του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ: «Ο Μπαλαούρας λέει ψέματα για την 13η σύνταξη»

Στην επίμαχη τροπολογία αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Εξαιρούνται από την περικοπή ή την πλήρη αναστολή της σύνταξης οι συνταξιούχοι της Τραπέζης της Ελλάδος, οι οποίοι, ανεξάρτητα από το χρονικό σημείο ανάληψης εργασίας μετά τη συνταξιοδότηση, καταλαμβάνονται από τις προϋπάρχουσες του άρθρου 20 του Ν. 2387/2016 ρυθμίσεις για την απασχόληση συνταξιούχων».  

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την εγκύκλιο που εκδόθηκε πριν από λίγα 24ωρα για τους νέους συνταξιούχους  που ξεκίνησαν να εργάζονται μετά την εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου είτε ως μισθωτοί είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες εφόσον προκύπτει υποχρέωση ασφάλισης στον ΕΦΚΑ, περικόπτεται το 60% του συνόλου των ακαθάριστων συντάξεων.

Καμμένος: Έχει καμιά κρυφή χαρά ο Μπαλαούρας να παραδώσει τη Μακεδονία; (vid)

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις