Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / 4 εναλλακτικές χρήσεις της ζάχαρης
PLUS

4 εναλλακτικές χρήσεις της ζάχαρης

Η ζάχαρη έχει δεχθεί πολλές «επιθέσεις» τα τελευταία χρόνια, καθώς θεωρείται από πολλούς επιβλαβής για την υγεία μας. Ωστόσο, η ζάχαρη μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα για εμάς από το να γλυκαίνει τα φαγητά και τα ροφήματά μας. Διαβάστε παρακάτω για τις εναλλακτικές χρήσεις της ζάχαρης: Για να ηρεμήσετε το μωρό σας Εάν το μωρό […]

Η ζάχαρη έχει δεχθεί πολλές «επιθέσεις» τα τελευταία χρόνια, καθώς θεωρείται από πολλούς επιβλαβής για την υγεία μας. Ωστόσο, η ζάχαρη μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα για εμάς από το να γλυκαίνει τα φαγητά και τα ροφήματά μας.

Διαβάστε παρακάτω για τις εναλλακτικές χρήσεις της ζάχαρης:

Για να ηρεμήσετε το μωρό σας

Εάν το μωρό ή το μικρό σας παιδί έχει προβλήματα με τον ύπνο ή πονάει επειδή μόλις έκανε ένα από τα απαραίτητα εμβόλια μπορείτε να του δώσετε ένα διάλυμα που θα φτιάξετε με ένα μέρος ζάχαρη και τέσσερα μέρη νερό πριν από το εμβόλιο.

Για να αντιμετωπίσετε τους τραυματισμούς

Η ζάχαρη σκοτώνει τα βακτηρίδια που προκαλούν τον πόνο στα τραύματα, τα κοψίματα και τα έλκη. Απλώς τρίψτε λίγη ζάχαρη στην περιοχή και αφήστε την πάνω στην πληγή.

Σκάνδαλο Facebook: «Εγκαταλείψτε το τώρα»!

Για να απαλύνετε τον πόνο του καψίματος στη γλώσσα

Εάν ένα πολύ καυτό τσάι, ένας καφές, μια σάλτσα ή μια σούπα σας κάψει τη γλώσσα, βάλτε στο στόμα έναν κύβο ζάχαρης ή ακόμα και μερικούς κόκκους ζάχαρης.

Για να μετριάσετε την καυτερή γεύση των τροφών

Εάν φτιάχνετε μια σάλτσα ή ένα ντρέσινγκ και σας βγήκε πολύ καυτερό, απλά προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγη ζάχαρη σε μαγειρικές συνταγές που περιέχουν ντομάτα, όταν η γεύση τους είναι πολύ όξινη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις