Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σκάνδαλο Facebook: «Εγκαταλείψτε το τώρα»!
PLUS

Σκάνδαλο Facebook: «Εγκαταλείψτε το τώρα»!

Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει το σκάνδαλο που αφορά στο Facebook και στην προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ. Η συγγνώμη που έδωσε χτες (21/3) ο επικεφαλής της εταιρείας Μαρκ Ζάκερμπεργκ δεν έπεισε τους χρήστες οι οποίοι έχουν ως σύνθημα το: «Εγκαταλείψτε το Facebook» (#deletefacebook). Πρόκειται για μια εκστρατεία που έχει ξεκινήσει στο Διαδίκτυο εν μέσω του […]

Μεγάλες διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει το σκάνδαλο που αφορά στο Facebook και στην προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ.

Η συγγνώμη που έδωσε χτες (21/3) ο επικεφαλής της εταιρείας Μαρκ Ζάκερμπεργκ δεν έπεισε τους χρήστες οι οποίοι έχουν ως σύνθημα το: «Εγκαταλείψτε το Facebook» (#deletefacebook).

Πρόκειται για μια εκστρατεία που έχει ξεκινήσει στο Διαδίκτυο εν μέσω του σκανδάλου με τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων περισσότερων από 50 εκατομμυρίων χρηστών του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε ακόμα:

Σάλος με το σκάνδαλο: Το Facebook «έβγαλε» Πρόεδρο τον Τραμπ

«Αποτελεί μια πολύ σημαντική παραβίαση της εμπιστοσύνης και πραγματικά λυπάμαι που συνέβη. Ευθύνη μας είναι να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί», δήλωσε ο Ζάκερμπεργκ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook ο Ζάκερμπεργκ παρουσίασε τα σχέδιά του για την ενδελεχή εξέταση των ύποπτων εφαρμογών που διαθέτει ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης, την επιβολή περιορισμών στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών όσων αναπτύσσουν εφαρμογές και τη δημιουργία ενός εργαλείου το οποίο θα χρησιμοποιούν οι χρήστες για να μπορούν να ελέγχουν ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στα στοιχεία τους και να μπορούν εύκολα να ανακαλούν την έγκρισή τους.

Ωστόσο στη διάρκεια της συνέντευξής του ο Ζάκερμπεργκ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για το αν θα πρέπει να επιβληθούν ρυθμιστικοί κανονισμοί στη λειτουργία του Facebook. «Δεν είμαι σίγουρος (…) Υπάρχουν πράγματα όπως η ρύθμιση της διαφάνειας των διαφημίσεων που θα ήθελα να εφαρμοστούν», εξήγησε.

Διαβάστε ακόμα:

«Εχθρός» του Facebook είναι το… Facebook!

Ο επικεφαλής του Facebook επεσήμανε εξάλλου ότι είναι διατεθειμένος να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου για το σκάνδαλο με τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων.

«Θα το κάνω ευχαρίστως, αν είναι το σωστό (…) Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να στείλουμε τον άνθρωπο από το Facebook που θα έχει τις περισσότερες γνώσεις. Αν αυτός είμαι εγώ, θα πάω ευχαρίστως», υπογράμμισε.

Συγγνώμη ζήτησε επίσης και η δεύτερη στην ιεραρχία του Facebook Σέριλ Σάντμπεργκ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις