Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρήτη: Ποινή κάθειρξης για τη δολοφονία του Βρετανού
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ποινή κάθειρξης για τη δολοφονία του Βρετανού

Ποινή 15 χρόνια κάθειρξης επιβλήθηκε στον νεαρό που κατηγορούνταν για τη δολοφονία του 19χρονου Matthews Burton στην Κρήτη. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης καταδίκασε τον 23χρονο από τη Βρετανία ο οποίος κατηγορούνταν για τη δολοφονία του 19χρονου τον Ιούλιο του 2013, στα Μάλια, στη διάρκεια αιματηρής συμπλοκής μεταξύ Βρετανών τουριστών. Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη […]

Ποινή 15 χρόνια κάθειρξης επιβλήθηκε στον νεαρό που κατηγορούνταν για τη δολοφονία του 19χρονου Matthews Burton στην Κρήτη.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης καταδίκασε τον 23χρονο από τη Βρετανία ο οποίος κατηγορούνταν για τη δολοφονία του 19χρονου τον Ιούλιο του 2013, στα Μάλια, στη διάρκεια αιματηρής συμπλοκής μεταξύ Βρετανών τουριστών.

Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία και δεν είχε νομική εκπροσώπηση.

Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε κριθεί ένοχος μόνο για τη συμπλοκή και όχι για την ανθρωποκτονία, ωστόσο ο Εισαγγελέας Εφετών είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Νεαπόλεως.

Ισόβια κάθειρξη στον Ιωάννη Εικοσπεντάκη

Έτσι, η υπόθεση συζητήθηκε την Τετάρτη ξανά στις δικαστικές αίθουσες σε δεύτερο βαθμό με τον κατηγορούμενο να κρίνεται αυτή τη φορά ένοχος.

Την ακροαματική διαδικασία παρακολουθούσε η μητέρα του θύματος, καθώς επίσης φίλοι του 19χρονου Matthews οι οποίοι ήταν παρόντες και στην αιματηρή συμπλοκή στα Μάλια.

Το χρονικό

Ο Βρετανός τουρίστας έπεσε νεκρός από μαχαίρι, μετά από άγρια συμπλοκή στην περιοχή των Μαλίων στη Κρήτη, το καλοκαίρι του 2013.

Ήταν ξημερώματα όταν έγινε η συμπλοκή μεταξύ 30-35 ατόμων, ύστερα από διασκέδαση με τραγική κατάληξη τον έναν νεκρό. Οι δράστες και το θύμα διασκέδαζαν σε μπαρ της περιοχής.

Πολύ γρήγορα έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο, αλλά ήταν αργά. Ο τουρίστας άφησε την τελευταία του πνοή στο ασθενοφόρο κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο της περιοχής.

Ο Tyrell, γνωστός και με το ψευδώνυμο Sterling ο οποίος δούλευε ως βοηθός πωλητή σε κατάστημα ρούχων, δολοφονήθηκε από τον 19χρονο Βρετανό με κουζινομάχαιρο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις