Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Διαρρήκτες με… αναρριχητικές ικανότητες στα χέρια της Άμεσης Δράσης
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαρρήκτες με… αναρριχητικές ικανότητες στα χέρια της Άμεσης Δράσης

Του Πέτρου Καρσιώτη Διαρρήκτες… αναρριχητές, έπεσαν στα χέρια αστυνομικών της Άμεσης Δράσης, λίγο αφότου είχαν σαν αιλουροειδή σκαρφαλώσει σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας. Δικογραφία για διαρρήξεις- κλοπές Πρόκειται για δύο ημεδαπούς,  ηλικίας 41 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διαρρήξεις-κλοπές από οικίες. Βρήκαν και το αναρριχητικό σχοινί Όταν ερεύνησαν […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Διαρρήκτες… αναρριχητές, έπεσαν στα χέρια αστυνομικών της Άμεσης Δράσης, λίγο αφότου είχαν σαν αιλουροειδή σκαρφαλώσει σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας.

Δικογραφία για διαρρήξεις- κλοπές

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς,  ηλικίας 41 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διαρρήξεις-κλοπές από οικίες.

Βρήκαν και το αναρριχητικό σχοινί

Όταν ερεύνησαν οι αστυνομικοί τα αντικείμενα τα οποία είχαν στην κατοχή τους οι συλληφθέντες, βρήκαν ανάμεσα σε άλλα και το σχοινί που έφερε γάντζο στην άκρη του και με το οποίο αναρριχούνταν σε διαμερίσματα διαφόρων ορόφων πολυκατοικιών.

Φακό για να βλέπουν στο σκοτάδι- σφουγγάρι για να σβήσουν στοιχεία

Εκτός από το σχοινί κατασχέθηκαν επίσης ένας  φακός, ένα σφουγγάρι το οποίο χρησιμοποιούσαν προφανώς για να «σβήνουν» αποτυπώματα η γενετικό υλικό που θα μπορούσαν να αφήσουν, μονωτική ταινία και δύο φθαρμένες κάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Μετά τη σύλληψή τους από το πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης ακολούθησε έρευνα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας.

Δρούσαν το τελευταίο τρίμηνο

Όπως προέκυψε, οι δράστες το τελευταίο τρίμηνο, παραβίαζαν τις εισόδους και παράθυρα οικιών και στην συνέχεια ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και τιμαλφή.

Οι περιοχές στις οποίες χτυπούσαν

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί επτά περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από  διαμερίσματα στις περιοχές Ν. Φιλαδέλφειας, Ν. Χαλκηδόνας, Ν. Ιωνίας και Μεταμόρφωσης.

Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες περιπτώσεις στις περιοχές αυτές η σε άλλες.

Παραπέμφθηκαν σε ανακριτή

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους παρέπεμψε για απολογία σε τακτικό ανακριτή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις