Αθήνα

°C

Πέμπτη

22

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μητρόπουλος: Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να μην καταβάλει τα αναδρομικά
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητρόπουλος: Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να μην καταβάλει τα αναδρομικά

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δεσμευτεί γραπτώς και αμετακλήτως να μην καταβάλει στους συνταξιούχους τις αναδρομικές διαφορές από την περικοπή των συντάξεών τους, οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ και το Ελεγκτικό Συνέδριο. Αυτό υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης για την υπεράσπιση της εργασίας και του κοινωνικού κράτους Αλέξης Μητρόπουλος. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα […]

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δεσμευτεί γραπτώς και αμετακλήτως να μην καταβάλει στους συνταξιούχους τις αναδρομικές διαφορές από την περικοπή των συντάξεών τους, οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Αυτό υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης για την υπεράσπιση της εργασίας και του κοινωνικού κράτους Αλέξης Μητρόπουλος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, σύμφωνα με το κείμενο της από 3/12/2017 Συμφωνίας για την τρίτη αξιολόγηση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η τρόικα έθεσαν οριστικά «ταφόπλακα» στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και των άλλων Δικαστηρίων που είχαν κρίνει αντισυνταγματικές και παράνομες τις περικοπές των συντάξεων του β’ Μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων.

Συντάξεις: Νέα αναδρομικά για χιλιάδες συνταξιούχους από παράνομες μειώσεις

«Μάλιστα, με περίσσεια θράσους, κυβέρνηση και δανειστές αποτιμούν σε 2 μονάδες του ΑΕΠ (3,6 δις ευρώ) την …ωφέλειά τους από την οριστική και αμετάκλητη άρνηση εφαρμογής των αποφάσεων των Ελληνικών Δικαστηρίων, ποσό που αντιστοιχεί στις απώλειες των συνταξιούχων», αναφέρει.

Σήμερα η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους  δίνει στη δημοσιότητα μεταφρασμένο στα ελληνικά το κείμενο που υπέγραψε η κυβέρνησή με τους Θεσμούς.

(«Supplemental Memorandum of Understanding: Greece, Third Review of the ESM Programme» Chapter. 2.5.1, page 14)

«2.5.1 Συντάξεις. Οι Αρχές έχουν υιοθετήσει μια συνολική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, προκειμένου να ενισχυθεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, αντλώντας περίπου 1% του ΑΕΠ μέχρι το 2018, κυρίως από περικοπές συντάξεων, πέραν της αποφυγής της εκτέλεσης των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις περικοπές του 2012, ύψους περίπου 2% του ΑΕΠ.».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις