Αθήνα

°C

Τετάρτη

12

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΓΥΝΑΙΚΑ / Οι σίγουροι τρόποι να μοσχοβολάς όλη μέρα
ΓΥΝΑΙΚΑ

Οι σίγουροι τρόποι να μοσχοβολάς όλη μέρα

Θέλεις να ξεχωρίζεις για την μυρωδιά σου και αυτή να μένει αναλλοίωτη για πολλές ώρες; Μάθε πώς θα το καταφέρεις αυτό. Βασικό ρόλο στη διατήρηση της μυρωδιάς ενός αρώματος παίζει η επιδερμίδα, και συγκεκριμένα, η ενυδάτωση αυτής.  Αν έχεις λιπαρό δέρμα, το άρωμα σου θα διαρκέσει ούτως ή άλλως πολύ περισσότερο. Αν όμως το δέρμα σου είναι ξηρό, τότε πρέπει να δράσεις […]

Θέλεις να ξεχωρίζεις για την μυρωδιά σου και αυτή να μένει αναλλοίωτη για πολλές ώρες; Μάθε πώς θα το καταφέρεις αυτό.

Βασικό ρόλο στη διατήρηση της μυρωδιάς ενός αρώματος παίζει η επιδερμίδα, και συγκεκριμένα, η ενυδάτωση αυτής. 

Αν έχεις λιπαρό δέρμα, το άρωμα σου θα διαρκέσει ούτως ή άλλως πολύ περισσότερο. Αν όμως το δέρμα σου είναι ξηρό, τότε πρέπει να δράσεις διαφορετικά. Για αρχή, μάθε αν το άρωμά σου βγαίνει και σε body lotion, προκειμένου να δώσεις στην επιδερμίδα σου την ενυδάτωση που χρειάζεται χρησιμοποιώντας προϊόντα με ίδια μυρωδιά, που θα εξασφαλίσουν παράλληλα την διάρκεια που αναζητάς. Αν, ωστόσο, δεν υπάρχει body lotion, ενυδάτωσε καλά την επιδερμίδα σου με μια άοσμη κρέμα, και έπειτα εφάρμοσε το άρωμα.

Το σωστό layering

Για να διατηρήσεις έντονη μια μυρωδιά, τότε πρέπει να την ενισχύσεις με πολλές στρώσεις. Φρόντισε, λοιπόν, να αγοράζεις μαζί με το άρωμα, όλη τη σειρά αυτού, από κρέμα σώματος και αφρόλουτρο μέχρι spray για τα μαλλιά ή να ανανεώνεις το άρωμα αρκετά συχνά.

Μην εφαρμόζεις το άρωμά σου κατευθείαν στα μαλλιά, γιατί αυτό περιέχει οινόπνευμα. Αν θέλεις να δώσεις μια ελαφριά ευωδία στα μαλλιά σου, ψέκασε την βούρτσα σου και έπειτα χτένισε τα μαλλιά σου.

Βάλε άρωμα στα σημεία κλειδιά του σώματός σου

Η θερμότητα είναι αυτή που ενεργοποιεί το άρωμα. Τα σημεία που είναι πάντα λίγο πιο ζεστά πάνω στο σώμα μας, είναι αυτά όπου νιώθεις τον σφυγμό σου. Μερικά τέτοια είναι: πίσω από το αυτί, στο κάτω μέρος του λαιμού, στον καρπό, στο εσωτερικό του αγκώνα και πίσω από το γόνατο.

Εφάρμοσε το άρωμα σου λίγο μετά το μπάνιο, όταν οι πόροι του σώματός σου είναι ακόμα ανοιχτοί.

Μην τρίβεις τις περιοχές που έχεις μόλις ψεκάσει

Μετά την εφαρμογή του αρώματος, κυρίως όταν το εφαρμόζουμε στους καρπούς των χεριών, πολλές από εμάς έχουμε την συνήθεια να τρίβουμε τον ένα καρπό με τον άλλο, προκειμένου να μοιραστεί η ποσότητα. Αυτή η κίνηση συνιστά ένα μεγάλο λάθος.

Bye bye κραγιόν!

Αναζήτησε τις σωστές νότες βάσεις

Όταν αναζητάς το ιδανικό άρωμα, φρόντισε πρώτα να μάθεις τα συστατικά του. Οι πιο ισχυρές νότες βάσεις που θα σου εξασφαλίσουν μεγαλύτερη διάρκεια είναι το πατσουλί, η βανίλια, το πεύκο και το musk.

Διατήρησε το άρωμά σου στο σωστό μέρος

Η θερμότητα, το φως και η υγρασία μπορεί να διασπάσουν όλες τις ενώσεις ενός αρώματος, με αποτέλεσμα αυτό να χάσει την μυρωδιά του. Τοποθέτησε το αγαπημένο σου άρωμα σε ένα δροσερό μέρος, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Επίσης, κράτησέ το έξω από το μπάνιο, καθώς η θερμότητα και η υγρασία από το ντους θα μπορούσε να το βλάψει σε μεγάλο βαθμό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις