Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / 4 σούπερ τροφές που βοηθούν το μεταβολισμό
ΥΓΕΙΑ

4 σούπερ τροφές που βοηθούν το μεταβολισμό

Ο μεταβολισμός γενικά είναι το σύνολο το χημικών αντιδράσεων που γίνονται στον οργανισμό μας για τη διατήρηση της ζωής. Σε γενικές γραμμές ανάλογα με τη σύσταση της τροφής που προσλαμβάνουμε κάθε φορά ο οργανισμός μας καταναλώνει διαφορετική ενέργεια. Κάποιος τροφές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να γίνει η πέψη και έτσι  «καίνε» περισσότερες θερμίδες το σώμα […]

Ο μεταβολισμός γενικά είναι το σύνολο το χημικών αντιδράσεων που γίνονται στον οργανισμό μας για τη διατήρηση της ζωής. Σε γενικές γραμμές ανάλογα με τη σύσταση της τροφής που προσλαμβάνουμε κάθε φορά ο οργανισμός μας καταναλώνει διαφορετική ενέργεια. Κάποιος τροφές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να γίνει η πέψη και έτσι  «καίνε» περισσότερες θερμίδες το σώμα μας. Βρείτε 4 από αυτές τις σούπερ τροφές:

Ο καφές. Διεγείρει το κεντρικό νευρικό μας σύστημα και γενικά τονώνει το μυαλό, το σώμα και το μεταβολισμό μας. Καλύτερα μην πίνουμε πάνω από 2-3 φλιτζάνια την ημέρα για να αποφύγουμε τις τυχόν αρνητικές επιδράσεις που έχει η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης.

Το πράσινο τσάι. Οι κατεχίνες, οι πολυφαινόλες και η καφεΐνη που βρίσκονται στο πράσινο τσάι έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν το μεταβολισμό μας αλλά και την οξείδωση του συσσωρευμένου λίπους. Γενικά, τα συστατικά αυτά να είναι υπεύθυνα για την επίδραση που έχει το πράσινο τσάι στην απώλεια σωματικού βάρους.

Η ώρα που τρώμε είναι το ίδιο σημαντική με το τι τρώμε

Το μήλο. Η υψηλή περιεκτικότητα του μήλου σε νερό αλλά και σε φυτικές ίνες είναι αυτά που συμβάλλουν στην αύξηση του μεταβολισμού μας μετά την κατανάλωση του. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η αύξηση όταν καταναλωθεί και η φλούδα.

Το σπανάκι. Η μεγάλη περιεκτικότητα του σπανακιού σε φυτικές ίνες είναι αυτή που αυξάνει το μεταβολισμό μας. Γενικά η συχνή κατανάλωση σαλάτας φτιαγμένη από ωμα λαχανικά μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό μας γιατί ο οργανισμός «καίει» περισσότερες θερμίδες για να μεταβολίσει τα ωμα λαχανικά σε σχέση με τα βρασμένα ή σοταρισμένα, λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητας τους σε φυτικές ίνες.

Ποια είναι η ιδανική τροφή που βοηθά τα προβλήματα στύσης;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις