Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Θεοδωράκης: “Προσπαθούν, ερωτεύονται, πληγώνονται. Ας μην κάνουμε πως δεν τους βλέπουμε”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: “Προσπαθούν, ερωτεύονται, πληγώνονται. Ας μην κάνουμε πως δεν τους βλέπουμε”

«Ηρέμησε, έχω μόνο ένα επιπλέον χρωμόσωμα», έγραφαν τα μπλουζάκια των παιδιών με σύνδρομο Down που συνάντησα πέρσι στη Θεσσαλονίκη. Ετσι ξεκινάει η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Συνδρόμου Down. Ο Σταύρος Θεοδωράκης παραθέτει προσωπικές ιστορίες με παρέα παιδιά με σύνδρομο DOWN. Ολόκληρη η ανάρτηση «Ηρέμησε, έχω μόνο ένα επιπλέον […]

«Ηρέμησε, έχω μόνο ένα επιπλέον χρωμόσωμα», έγραφαν τα μπλουζάκια των παιδιών με σύνδρομο Down που συνάντησα πέρσι στη Θεσσαλονίκη.

Ετσι ξεκινάει η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Συνδρόμου Down.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παραθέτει προσωπικές ιστορίες με παρέα παιδιά με σύνδρομο DOWN.

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Ηρέμησε, έχω μόνο ένα επιπλέον χρωμόσωμα», έγραφαν τα μπλουζάκια των παιδιών με σύνδρομο Down που συνάντησα πέρσι στη Θεσσαλονίκη.
Πήγαμε για μπόουλινγκ εκεί στη γειτονιά του Συλλόγου, στα Κωνσταντινοπολίτικα. Και ήταν βέβαια πολύ καλύτεροι από μένα. «Παίζουμε κάθε Σάββατο», μου είπε ο Χριστόφορος, παγκόσμιος πρωταθλητής στους Special Olympics, μαζί με την Φραντζέσκα.

Η άθληση κάνει θαύματα στα παιδιά. Θυμάμαι την ιστορία ενός κοριτσιού με Down που την πρώτη μέρα ανέβηκε δειλά στα πέδιλα του σκι και την έβδομη μέρα κατέβαινε την πλαγιά.

Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη υποστηρίζει 400 οικογένειες από όλη την Ελλάδα. Πέρσι το Ποτάμι είχε στηρίξει τα παιδιά.
Είναι ίσως η ώρα να σας πω ότι στο Ποτάμι – εθελοντές, στελέχη, βουλευτές, ευρωβουλευτές, μαζί και εγώ – έχουμε πάρει την απόφαση να στηρίζουμε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Έμπρακτα, όχι μόνο με λόγια. Βοηθάμε κάθε φορά για έναν μόνο χρόνο, ώστε να μην δημιουργούνται εκατέρωθεν εξαρτήσεις.

Η σκυτάλη, όμως, της βοήθειας δεν πρέπει να πέσει κάτω. Επικοινωνήστε με τον Σύλλογο να σας πουν τι ανάγκες έχουν τα παιδιά.

Email: [email protected]
Τηλέφωνο 2310925000
Και κάντε τους like στο Facebook: http://bit.ly/2GPSJxN

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Συνδρόμου Down, όπως καθιερώθηκε το 2006 με πρωτοβουλία του γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Ας κοιτάξουμε τους ανθρώπους με Down. Προσπαθούν, αγωνίζονται, ερωτεύονται, πληγώνονται. Ας μην κάνουμε πως δεν τους βλέπουμε».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις